Težkoatletski klub Domžale osvojil drugo mesto v Subotici! Peter Dobnik z bronasto medaljo!

Težkoatletski klub Domžale je uspešno nastopil na mednarodnem turnirju v olimpijskem dviganju uteži, ki je potekalo v Subotici. Tokratno tekmovanje, ki ga tradicionalno že od leta 1975 prireja Spartak iz Subotice je potekalo v pod okriljem mesta, ki je letos evropska prestolnica športa. Tako ni presenetljivo, da se je organizator letos posebej izkazal in povabil številne močne ekipe iz Srbije, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Romunije in Litve.

Zmagala je domača ekipa, drugo mesto pa so zasedli fantje iz TAK Domžale. Prvo mesto med posamezniki je zasedel Stonkus Karolis iz Litve. Za TAK Domžale so nastopili Peter Dobnik, ki je v potegu dvignil kar 135 kg, v sunku pa je zmogel 160 kg, Jernej Orešek (111 kg+125 kg) in Blaž Peterka (112 kg+140 kg).

Peter Dobnik, ki je zasedel končno tretje mesto in je že drugič zapored stal na zmagovalnih stopničkah ni skrival zadovoljstva: » Izredno sem vesel, da sem lahko pripomogel k ekipnemu uspehu, komaj čakam tekmovanja v jesenskem delu sezone. Načrtujem, da bom v prihodnjih mesecih stopnjeval pripravljenost, saj bo v novembru državno prvenstvo. « Blaž Peterka je ob ekipnem uspehu povedal: Gre za sijajen uspeh celotne ekipe, prav vsak je dodal pomembne delež. Čestitam tudi Petru za izvrsten dosežek, ker je bila to prva tekma v jesenskem delu sezone, se nadejamo, da bomo do konca leta dodali še nekaj kilogramov.  «

V. O. ; Foto: Težkoatletski klub Domžale

Tagi