Težkoatletski klub Domžale iz Srbije odnesel pokal!

Veliki uspeh TAK Domžale na mednarodnem turnirju v Srbiji

V vojvodinskem Baču je potekalo mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži. Gre za enega najmočnejših mednarodnih turnirjev na Balkanu z bogato mednarodno udeležbo. Letos so nastopili klubi iz Romunije, Srbije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Slovenije ter Hrvaške. TAK Domžale je tudi tokrat prejel posebno povabilo organizatorja kot najmočnejša ekipa iz Slovenije.

Za slovensko moštvo so nastopili Dominik Kozjek, ki je v potegu zmogel 115 kg, v sunku pa 135 kg, Jernej Orešek s 110 kg v potegu in 131 kg v sunku ter Peter Dobnik s 140 kg v potegu in 160 kg v sunku. Navedeni rezultati so pomenili skupno prvo mesto, pred domačini in moštvom iz Novega Sada. Peter Dobnik pa je med posamezniki zasedel drugo mesto in le malo zaostal za državnimi rekordi.

Peter je po tekmovanju povedal: »Tekma je bila v pravšnjem terminu, saj se bom v začetku julija z reprezentanco udeležil turnirja Alpe Adria, ki bi letos v Splitu. V potegu sem začel najvišje doslej in sicer s 140 kg, saj sem se na ogrevanju dobro počutil. V sunku sem s 160 kg sicer dosegel soliden rezultat, vendar formo tempiram za začetek julija, kjer nameravam popraviti državne rekorde«.

Tudi Ivan Peterca, ki je vodil ekipo je izrazil zadovoljstvo: »Čestitam fantom in tudi ostalim ekipam. Organizator je tekmovanje izpeljal brezhibno, odšli smo ciljem vsaj stopničk, vendar se je na koncu izšlo celo nad pričakovanji. Treningi so bili poplačani, do začetka poletja in s tem premora pa je še kar nekaj tekem, tako, da bo potrebno še naprej trdo trenirati«.

Približuje pa se tudi največja domača tekma v sezoni, kjer bo TAK Domžale v soboto 15. junija v Dobu v Hiši na travniku, gostil ekipe iz Avstrije, Slovenije, Madžarske in Srbije. Tekmovanje se bo pričelo ob 9.00 uri in bo zaradi velikega števila nastopajočih trajalo preko celega dne.

Avtor, Foto: Valentin Orešek, TAK Domžale

 

Tagi