Težkoatletski klub Domžale ekipni državni prvak!

Težkoatletski klub Domžale je postal ekipni državni prvak v moški konkurenci olimpijskega dviganja uteži Slovenije. Finalna tekma je bila organizirana v Kranju kjer so si pravico nastopa priborile tri najboljše ekipe rednega dela sezone: TAK Domžale, KDU Olimpija in ŠD Nitro iz Maribora. Branilci naslova so imeli pred zadnjo tekmo nekaj prednosti, vendar vseeno niso ničesar želeli prepustiti naključju zato so prišli na tekmovanje v najmočnejši postavi.

Za TAK Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je v potegu zmogel 120 kg, v sunku pa 155 kg. V sunku je sicer dvignil celo 162 kg, vendar sta dva izmed treh sodnikov dvignila rdečo zastavo, ki pomeni neveljaven dvig. Tim Mušič poteg 105 kg, sunek 135 kg, Jernej Orešek poteg 112 kg, sunek 115 kg, Urban Repanšek poteg 95 kg, sunek 130 kg, Blaž Peterka poteg 90 kg, sunek 120 kg in Rok Orešek poteg 85 kg in sunek 101 kg. Skupno so tako celo povečali prednost pred drugouvrščeno ekipo. ŠD Nitro iz Maribora, ki je bil po rednem delu na tretjem mestu, je v finalu izničil prednost KDU Olimpije in nekoliko presenetljivo zasedel končno drugo mesto, kar pomeni največji uspeh tega mladega kluba iz Maribora v njegovi zgodovini. Posebej se je izkazal njihov član Aljaž Petrič z zelo dobrim rezultatom 125 kg v potegu in 145 kg v sunku, pri KDU Olimpiji pa Matic Debeljak s 131 kg v potegu in 145 v sunku.

Anže Kosmač, ki je bil celotno sezono najboljši dvigalec ekipnih prvakov je po tekmi spregovoril nekaj besed: »Pred tekmovanjem smo imeli 180 točk prednosti, kar pomeni skoraj enega tekmovalca. Zato je bila taktika, da si že z začetnimi težami priborimo naslov. Sam sem bil zelo blizu uspehu na 130 kg v potegu, v sunku pa sem postavil neuradni osebni rekord s 162 kg, ki pa žal ni bil dosojen kot veljaven dvig. Vendar šport je pač takšen in do konca letošnje sezone je še nekaj tekem v posamični konkurenci. Omeniti moram še Gregorja Šnajdra, Valentina Oreška, Tima Kralja in Jošta Kovača, ki so nastopali v rednem delu sezone in prigarali pomembne točke, ki so privedle k končnemu uspehu«. Urban Repanšek je prvič z ekipo osvojil naslov državnih prvakov: «Seveda je bilo prisotne nekaj treme, odgovornost je bila namreč precejšnja. Sijajno vzdušje v moštvu pa je pripomoglo, da smo vsi dodali še nekaj kilogramov težam na treningih. Tudi z ostalimi tekmovalci iz konkurenčnih ekip vlada pristen športen duh v katerem se spodbujamo iz se veselimo uspešnih nastopov vseh.«

Anže Kosmač v sunku 155 kg.

To je bil deseti naslov ekipnih državnih prvakov v moški konkurenci od leta 2000 naprej, je z veseljem dodal predsednik kluba Ivan Peterca, nekoč državni prvak supertežke kategorije in pomemben del moštva, ki je v sedemdesetih in osemdesetih letih osvajalo naslove republiških prvakov. Sezona pa še ni končana že 14. in 15. maja državni prvaki odpotujejo na mednarodni turnir v Srbijo.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

Tagi