Težkoatletski klub Domžale drugi na mednarodnem turnirju!

Ekipa Težkoatletskega kluba Domžale se je udeležila mednarodnega turnirja v olimpijskem dviganju uteži, ki je potekal v Subotici. Tokratno tekmovanje, ki ga tradicionalno že od leta 1975 prireja Spartak Subotica, hkrati nesporno velja za najmočnejši ekipni turnir na področju bivše SFRJ. Tako je razumljivo, da se je organizator posebej izkazal in povabil številne močne ekipe iz Srbije, Slovenije, Madžarske in Slovaške.

Zmagala je ekipa KDT Herkules iz Bača, drugo mesto so zasedli fantje iz TAK Domžale, tretje mesto pa domače moštvo. Za TAK Domžale so nastopili Peter Dobnik, ki je v potegu dvignil kar 130 kg, v sunku pa je zmogel 155 kg, Anže Kosmač (120 kg+145 kg), Tim Mušič (95 kg+120 kg) in Rok Orešek (85 kg+95 kg). Tekmovanje je tokrat izjemoma potekalo v drugi dvorani kot običajno, kljub temu pa je organizacija potekala na najvišjem nivoju.

Peter Dobnik tretje mesto

Peter Dobnik, ki je doživel krstni nastop za TAK Domžale se je več kot veselil velikega uspeha: »Prvič sem se udeležil kakega tekmovanja v Srbiji, še nikoli pa nisem bil na tako močnem turnirju. Izredno sem vesel, da sem lahko pripomogel k ekipnemu uspehu, tretjega mesta posamezno pa sploh nisem pričakoval. Komaj čakam tekmovanja v jesenskem delu sezone.« Anže Kosmač je ob ekipnem uspehu povedal: »Gre za sijajen uspeh celotne ekipe, prav vsak je dodal pomembne delež. Čestitam tudi Petru za izvrsten dosežek, sam sem trenutno še v fazi grajenja baze in nadejam se, da bom tekom sezone stopnjeval tehnično izvedbo dvigov.«

To je bil izreden uvod v jesenski del sezone, kjer se bo TAK Domžale v prvem krogu 11. 9. ob 10.00 pomeril s CF Celje.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: TAK Domžale

 

Tagi