Tekma za državno prvenstvo v trialu v Lukovici

Že nekaj dni nam vremenoslovci napovedujejo padavine in slabo vreme, a to ni odvrnilo organizatorjev članov in članic AMD Lukovica, da bi v soboto 1. junija ne pripravili dirke za voznice in voznike trial motorjev za državno prvenstvo.

Razmočen teren ni ravno najbolj priljubljen pri voznikih triala, so pa padci, tokrat jih na srečo ni bilo, vsaj na mehko podlago. Neugodne vremenske razmere povzročijo moker teren, ki pa posledično prinaša več dela s pranjem in čiščenjem motorja in obleke.

Poglejmo, kakšne so bile tokrat razvrstitve voznikov in voznic. Naj bralcev ne zmoti, če je tekmovalec v eni skupini prvi, nato pa se pojavi še v drugi skupini. Pravilnik  tekmovanja namreč dopušča, da tekmuje v več skupinah, ki se razlikujejo po zahtevnosti proge. Seveda mora vse opraviti, v zato določenem času, za kar budno skrbijo sodniki, tako na progi, kot pri zapisnikarski mizi, kjer vpisujejo morebitne napake na progi.

V razredu T1 rdeča je tokrat zmagal Lovro Setnikar, drugi je bil Franko Uljanič.

T2 modra Toni Bilen, Kyle Milne, Borut Vipotnik.

T3 rumena Mirko Mežek, Ines Perzić Pregrad, Sebastjan Sikošek.

T4 bela Lovro Kveder, Tinkara Mes, Dominik Rožič Močnik.

Trial ženske Ines Perzić Pregrad, Nina Pirc Tamara Stare.

Otroci Tinkara Mes, Mladinci Lovro Setnikar, Toni Bilen in Sebastjan Sikošek.

Kot pri mnogih drugih prireditvah, so tudi tokrat organizatorjem priskočili na pomoč donatorji. Naslednja tekma bo že v avgustu, zato je prav, da jih omenimo, da se pripravijo na prošnjo za pomoč.  Da je prireditev uspela, so poleg Občine Lukovica pripomogli še AMZS, Avto Kveder, Avto Cerar SEAT, Ferme d.o.o., Boštjan Blatnik, PGD Lukovica in Optika Oculos d.o.o.

V želji, da bo vreme v avgustu na tekmi naklonjeno tako voznikom kot voznicam in obiskovalcem, vas že sedaj vabim na ogled tekme v trialu.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi