TAK Domžale drugi na tekmovanju v Vojvodini

V Somborju v Vojvodini je potekal tradicionalni memorialni turnir Stevana Pište Gromilovća. Na močnem mednarodnem tekmovanju olimpijskega dviganja uteži so se tekmovalci TAK Domžale pomerili s KDT Spartak Subotico, Vukovarja, Herkules iz Bača in z madžarskimi tekmovalci iz Budimpešte. Skupno so zbrali so 876,11 sinclair točk in tako zaostali le za Herkulesom iz Bača.

Za TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač (poteg 128 kg, sunek 160 kg), Jernej Orešek (poteg 109 kg, sunek 124 kg) in Urban Repanšek (poteg 100 kg, sunek 133 kg).

Anže je po tekmovanju povedal: »Jesenski del sezone je s tekmovanji precej natrpan, tako da sem zares vesel, da mi je tudi tokrat uspel zelo dober rezultat. Vedno se rad vračam v Sombor, saj se vsakič izkažejo kot izredni gostitelji, pa tudi polna dvorana je lepa vzpodbuda tekmovalcem.« Tudi Urban se je razveselil pokala za drugo mesto: »Prikazal sem dobre dvige, v izvedbi sem bil zelo suveren. Pred dobrim tednom dni sem pri rokovanju s kuhinjskim nožem staknil ureznino, ki jo je bilo potrebno šivati, tako, da je bila že sama tekma pod vprašajem. Na srečo se je poškodba z ustrezno oskrbo dobro celila, tako, da sem dvignil več kot sem pričakoval.«

Naslednje tekmovanje bo nadaljevanje ekipnega državnega prvenstva, kjer bo prihodnji mesec KDU Jeklo iz Ljubljane gostoval v Domžalah.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

Tagi