Taja Klemen osvojila dve bronasti medalji na državnem prvenstvu v plavanju

Na olimpijskem bazenu Kopališče Pristan v Mariboru je v soboto, 17. in nedeljo, 18. julija 2021, potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Prvenstva so se udeležili tekmovalci iz 23. slovenskih klubov. Barve Plavalnega kluba Kamnik Calcit je zastopalo 8 plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerjev Lare Seretin in Emila Tahirovića. Nastopili so: Hren Neža, Klemen Taja, Lapuh Justina Pika, Losieva Anna, Beshlyk Tymur, Keržič Rakar Žiga, Majdič Tian in Orešnik Žan Matjaž.

Taja Klemen je osvojila kar dve bronasti medalji. 3 mesto na 100 m hrbtno in 3 mesto na 50 m hrbtno. Poleg tega je osvojila še pet diplom za osvojeno 1. mesto med mlajšimi letniki v disciplini: 50 m hrbtno, 50 m prosto, 50 m delfin in 100 m hrbtno, 100 m prosto.

Tudi drugi naši plavalci so se v močni konkurenci prav tako dobro odrezali in vsi odplavali osebne rekorde v posameznih disciplinah. To je pokazatelj, da se je njihova forma do državnega prvenstva samo stopnjevala. Moštveno pa se je plavalni klub Kamnik Calcit uvrstil na 16. mesto.

Mlajši so že odplavali zaključno tekmo in po večini odšli na zaslužene počitnice. Starejše pa še čaka naslednji konec tedna državno prvenstvo za dečke in deklice v Ljubljani in konec meseca Letno odprto združeno prvenstvo Slovenije v Ravnah na Koroškem, kjer se bodo merili najstarejši.

Čestitke vsem plavalcem in držimo pesti na prihajajočih prvenstvih.

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Plavalni klub Kamnik Calcit

 

Tagi