SUP Racing League tokrat na Gradiškem jezeru

Kamp Big Berry na Kolpi bi moral biti gostitelj tekme v supanju, a je žal zaradi visokega vodostaja tekma odpadla. Organizatorji iz ŠD Amanzi so se tako znašli v zagati, kako tekmo izpeljati, zato so se odločili za rezervni termin, in sicer v soboto in nedeljo, 4. in 6. oktobra 2024, na Gradiškem jezeru. Tekmovalci, ki so se prej udeležili tekmovanj v Italiji, kjer je število udeležencev znatno večje, so se zbrali na Gradiškem jezeru, da bi se preizkusili v supanju na daljši razdalji. Ker je jezero manjše in ožje, so progo morali preveslati večkrat.

Kako so se tokrat uvrstili suparji in suparke na tekmovanju Supercross European Cup?

V moški kategoriji je prvo mesto osvojil Rok Puvar (SD SUP-er), drugi je bil Mile Gaćeša (SUP Team Amanzi), tretje mesto pa je zasedel Gregor Mohorič (SUP Team Amanzi).

V ženskem razredu Pro je prvo mesto pripadlo Tamari Sparožić (SUP Team Amanzi), drugo mesto je zasedla Gabrijela Bađun (SUP Team Amanzi), tretje pa Stanislava Laginja (CRO).

V razredu Half-Marathon (21 km) je v moški konkurenci zmagal Rok Puvar (SD SUP-er) s časom 2:40, drugi je bil Mile Gaćeša (SUP Team Amanzi) s časom 2:42, tretji pa Gregor Mohorič (SUP Team Amanzi) s časom 2:45.

V ženski konkurenci istega razreda je prvo mesto osvojila Stanislava Laginja (3:13), drugo mesto Gabrijela Bađun (SUP Team Amanzi) s časom 3:28, tretje pa Tamara Sparožić (SUP Team Amanzi).

Tekmovanje je navdušilo številne obiskovalce, ki so si med hojo okoli jezera ogledovali tekmovalce in tekmovalke, kako so z rutino izkušenih suparjev rezali gladino Gradiškega jezera. S svojim trudom so si tekmovalci pridobili tudi dragocene točke v skupnem seštevku tekmovanj Sup Racing League.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi