Slovo od uspešnega leta 2021 z novo zmago

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v dvorani OŠ Stranje premagale GEN-I Volley s 3:0 (19, 23, 19). Svojo prvo tekmo v letu 2022 bodo Kamničanke odigrale v sredo, 5. januarja, ko bodo ob 20. uri v športni dvorani Kamnik v 14. krogu gostile Ankaran.

Novogoričanke, ki so imele v začetku letošnje sezone veliko težav s poškodbami in boleznijo, so v zadnjem času igrale zelo dobro. Pred nekaj dnevi so doma v vnaprej odigrani tekmi 14. kroga s 3:2 premagale Ankaran, še pred tem, v začetku meseca, v gosteh s 3:1 tudi Novo KBM Branik. Dober odpor so Kamničankam nudile tudi v njihovi prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so jim odvzele niz. Tudi v dvorani OŠ Stranje so aktualnim državnim in pokalnim prvakinjam Slovenije, ki v njej opravijo največ treningov, nudile dostojen odpor. Na drugi strani so Kamničanke samo potrdile, da so bile v iztekajočem se letu najboljša slovenska ženska odbojkarska ekipa.

S tremi zaporednimi točkami Andjelke Radišković in eni Lucille Charuk so kamniške odbojkarice na začetku uvodnega niza nasprotnicam pobegnile za tri točke (4:1), toda že na peti sta bili ekipi po zaslugi Neli Goršek že skupaj. Razpoložena Selena Leban je bila ob servisih Špele Marušič najbolj zaslužna, da so Novogoričanke povedle s 14:10, toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana je s točko Olivere Brulec Kostić sledilo izenačenje na 16:16. V končnici niza so domače odbojkarice do odločilne prednosti prišle na servis Fatoumatte Sillah, še lani igralke GEN-I Volleyja, ki je s svojim drugim asom svoji ekipi zagotovila šest zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Po deveti, lastni napaki gostij, Kamničanke so v uvodnem nizu naredile dve manj, so jo z drugo zaključno žogo tudi izkoristile.

Tudi v drugem nizu je bila novogoriška ekipa dolgo enakovredna domačinkam, ki so po uspešnem napadu Fillah sicer povedle z 9:6, toda s točko Lare Rituper so do vodstva prišle Novogoričanke (15:14). Ko so pred vstopom v končnico niza Kamničanke z asom Neje Čižman prišle do treh točk prednosti (21:18), je vse dišalo po njihovi zanesljivi zmagi tudi v drugem nizu. Toda nekdanje dvakratne državne prvakinje se niso predale, z asom Špele Marušič, ki je tri sezone igrala za Calcit Volley, so na 22. točki izenačile, po napadu Rituper pa povedle s 23:22. Do prve zaključne žoge v drugem nizu so vseeno prišle domače odbojkarice, ko je bila v bloku uspešna Sillah, že s prvo pa je vodstvo z 2:0 potrdila Lucille Charuk.

V tretjem nizu so domače odbojkarice z uspešnim napadom Sillah povedle z 9:6, z asom Ane Žigon so se jim gostje še približale na točko zaostanka (9:10), po napadu Andjelke Radišković pa je bilo že 13:9 za Calcit Volley. Do še višje prednosti so Kamničanke prišle po zaslugi Anje Zorman (18:13), to pa je bila prednost, ki je novogoriška ekipa do konca tekme ni več ulovila. Z dvema zaporednima točkama Brulec Kostićeve so domačinke prišle do sedmih zaključnih žog, tretjo je nato Radiškovićeva tudi izkoristila.

Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0 (19, 23, 19)

Stahovica – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Miklošič, Markelj.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik, Radišković 12, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 10, Lenart, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 16, Zorman 1, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I Volley: San. Damjanović, Leban 15, P. Marušiš, Goršek 5, Saš. Damjanović, Rituper 6, Banko (L), Š. Marušič 7, Žigon 2. Trener: Majda Čičič.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi