Slovenski pokalni zmagovalci začeli s pripravami na novo sezono

V nedeljo je bilo konec poletnih počitnic za odbojkarje Calcit Volleyja, ki so se zbrali na prvem treningu v sezoni 2021/22. Aktualni pokalni prvaki Slovenije v primerjavi z lansko sezono med igralskim kadrom niso doživeli večjih sprememb, zato pa bo namesto Gregorja Jerončiča ekipo vodil Matija Pleško. Od trinajsterice, ki bo v novi sezoni nosila kamniški dres, so upravičeno manjkali le Jan Klobučar in obe tuji okrepitvi, finski reprezentant Tomi Siirilä in srbski sprejemalec Danilo Pavlović.

»Že pred odhodom na počitnice je vsakdo od njih dobil individualni program, ki je bil kar obsežen, in če je soditi po prvih treningih, fantje med poletnim premorom niso počivali. Vsekakor je to razveseljivo, saj je pred nami skorajda dvomesečno pripravljalno obdobje, ki ga bomo skušali čim bolje izkoristiti. Že od samega začetka bo ob fitnesu in stadionu v ospredju tudi žoga. Trenirali bomo dvakrat dnevno, prve pripravljalne tekme, najprej proti Hiši na kolesih Triglavu, Črnučam in Salonitu pa bodo že kmalu na sporedu. Za odbojkarski del bova zadolžena z Gašperjem Ribičem, telesna priprava pa bo v rokah Andreja Batagelja,« je po ponedeljkovem večernem treningu dejal Matija Pleško, ki se je po osemnajstih letih spet vrnil v Kamnik. Tokrat v vlogi prvega trenerja, na začetku tega tisočletja pa je bil med tistimi, ki so Calcit Volleyju priigrali tri zaporedne naslove državnih prvakov in en pokalni naslov.

Deseterico, med katero je bil tudi kapetan ekipe Mitja Gasparini, ki je po letošnji ligi narodov po dolgih 16 letih končal reprezentančno kariero, sta pred treningom pozdravila tudi predsednik kamniškega odbojkarskega kluba Gregor Hribar in Tomi Šmuc, ki bo v novi sezono opravljal vlogo športnega direktorja.

»Popolnoma razumem Mitjo, da se je odločil končati reprezentančno kariero. Za našo ekipo je to vsekakor dobro, saj bo ves čas z nami. Več, kot je on dal slovenski reprezentanci, se ne da dati. Samo on ve, koliko časa in koliko odrekanja ji je v vseh teh letih posvetil. Tako kot je seveda popolnoma normalno, da bosta do konca evropskega prvenstva manjkala Klobučar in Siitilä,« je Gasparinijevo slovo komentiral Pleško, ki je tudi sam dolgo nosil dres slovenske izbrane vrste.

Državno prvenstvo se bo začelo v začetku oktobra, ko naj bi se začela tudi srednjeevropska liga, ki bo v letošnji sezoni vendarle bolj številna, kot je bila v lanski. V njej je za zdaj devet klubov, trije slovenski, Calcit Volley, Merkur Maribor, ACH Volley, trije avstrijski UVC Holding Graz, SK Zadruga Aich/Dob, Union Raiffeisen Waldviertel, zagrebška Mladost in štirih letih spet dve slovaški ekipi, Spartak Myjava in VKP Bratislava. Sistem tekmovanja še ni dokončen, znan bo v prihodnjih dneh, v novi sezoni pa Kamničane čakata še domače pokalno tekmovanje, v katerem bodo branili prvo mesto in sredi novembra še pokal CEV.

»Tekem bo več kot dovolj, ob že omenjenih treh pa v pripravljalnem obdobju načrtujemo še udeležbo na nekaj domačih turnirjih, tudi za pokal Kranja in Kamnika, ki bosta v septembru, ko nam v goste za tri dni prihaja tudi nizozemska ekipa Lycurgus. Res je, da na večini tekem ne bomo v polni zasedbi, vendar to glede na to, da je večina igralcev že iz lanske sezone, ne bi smelo predstavljati večjih težav. Časa do začetka prvenstva je več kot dovolj,« je rokave že zavihal Pleško, prav gotovo pa to velja tudi za njegove varovance.

Od lanske sezone, v kateri so v domačem prvenstvu po hudem boju izgubili v polfinalu končnice proti ACH Volleyju, zato pa so osvojili pokalno lovoriko, ob trenerju Gregorju Jerončiču v ekipi ni več le Saše Štalekarja, Roka Jerončiča in Milosza Hebde. Novi imeni sta praktično le Siitilä in Pavlović, kajti slovenski mladinski reprezentant Nik Mujanović je v lanski sezoni v srednjeevropski ligi in v pokalu CEV tudi že igral za prvo ekipo Calcit Volleyja.

Calcit Volley v sezoni 2021/22

  • Organizatorja igre: Jan Brulec, Žan Beravs.
  • Sprejemalci: Jan Klobučar, Danilo Pavlović, Martin Kosmina, Timotej Gal Kos, Nik Mujanović.
  • Korektor: Mitja Gasparini.
  • Blokerji: Diko Purić, Miha Bregar, Tomi Sittilä.
  • Prosta igralca: Klemen Hribar, Miha Plot.
  • Trener: Matija Pleško, pomočnik trenerja: Gašper Ribič.

Avtor: Calcit Volley Kamnik; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi