Slovenija evropski prvak v flag footballu

Od četrtka, 8. septembra, do sobote 11. septembra 2021, je v Grossetu v Italiji potekalo Evropsko prvenstvo v flag footballu (brez kontaktna verzija ameriškega nogometa). Udeležila se ga je tudi dekliška reprezentanca do 15 let, ki so jo sestavljali tudi člani kluba Domžale Tigers na čelu s strokovnim vodstvom v sestavi Astrid Bernik, Črt Lapanje in glavni trener Matija Klančar.

Čeprav je šport v Sloveniji še v razvoju in je bila naša ekipa na prvenstvu najmanjša, so mlada dekleta pokazala izjemno pripravljenost, tako fizično kot taktično in na koncu osvojila naslov evropskih prvakinj v kategoriji do 15 let. V dvobojih z vrstnicami iz Avstrije in Italije so finalno tekmo odigrale proti slednjim in jih suvereno premagale z rezultatom 32:20.

Ob koncu turnirja so bile razglašene tudi nagrade za najboljše igralce turnirja. Nagrado za najboljšo igralko finala kot tudi za najboljšo igralko celotnega turnirja je dobila podajalka Špela Božič (Domžale Tigers). K temu uspehu so seveda pripomogle tudi vse ostale soigralke (igralke Domžal: Tia Govejšek, Anja Lebar, Iza Cvetko, Nika Vreš in Ela Razboršek).

V ostalih treh kategorijah, ki so še igrale na prvenstvu (do 15, do 17 let med fanti in do 17 let med dekleti) je naslov prvaka osvojila domača reprezentanca Italije.

Prihodnost flag footballa je svetla in vse glasnejše so govorice, da bo šport uvrščen na olimpijske igre leta 2028 v Los Angelesu.

Avtor: Matija Klančar; Foto: Andrej Kuhelj, IFAF

Tagi