ŠKD Leaders iz Domžal na ICU Evropskem prvenstvu v Cheerleadingu osvojili 2 medalji

V začetku julija je v Grških Atenah potekalo ICU Evropsko prvenstvo v Cheerleadingu in Performance Cheeru. Slovenija je na njem več kot blestela, saj je postala država z največ osvojenimi medaljami na prvenstvu – osvojila jih je kar 13! Dve od teh smo z drugim in tretjim mestom dodali tudi člani ŠKD Leaders iz Domžal, naša mladinska ekipa je osvojila SREBRO v mladinskih jazz skupinah, naš članski hip hop par pa je Sloveniji priplesal BRON!

ICU Evropsko prvenstvo pomeni vrhunec tekmovalne sezone za najboljše mladinske in članske ekipe ter pare v vsej Evropi. Poteka tri dni, ekipe pa si morajo svoje mesto v finalu priboriti preko petkovih in sobotnih kvalifikacij. V finale napreduje najboljših 5.

Že v petek je bilo na sporedu finale za članske hip hop pare, med katerimi sta naše barve zastopali Nina Zvizdalo in Saša Štiftar, ter našemu društvu in Sloveniji priplesali BRONASTO medaljo!

Mladinska jazz ekipa, se je skozi petkove kvalifikacije uspešno uvrstila v finale, v finalu pa pokazala, da sodi v sam evropski vrh – punce so Sloveniji priplesale SREBRO in osvojile naslov evropskih podprvakinj!

Hvala našim vrhunskim trenerjem, ki vsako leto dajejo vse, da otroci v naši športni panogi rastejo in razvijajo svoj neverjetni potencial. Hvala Saša Štiftar in Mateja Grbec in ostalim. Hvala tudi vsem donatorjem in občini Domžale, za olajšano pot na evropsko prvenstvo, marsikateri punci ste omogočili, da je lahko tam doživela svoje sanje.

In seveda največja hvala in ZAHVALA našim najboljšim staršem na celem svetu, ki nam vedno znova dajejo dodaten zagon, da vsako leto lezemo višje in višje – brez vas NI NAS!

Odhajamo na več kot zaslužene počitnice, konec avgusta pa s polno paro štartamo v novo sezono, novim dogodivščinam naproti!

Se vidimo v naslednji sezoni!

Avtor: Mateja Grbec; Foto: ŠKD Leaders

Tagi