Simona Pivar v paraalpskem smučanju – veleslalomu osvojila prvo mesto

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je skladno z letnim koledarjem tekmovanj za leto 2021, organiziral državno prvenstvo v paraalpskem smučanju – veleslalomu, ki je potekalo v petek, 5. marca 2021, na smučišču Brsnina v Kranjski Gori.

Letos je korona kriza močno zdesetkala število tekmovalcev, saj se je tekmovanja udeležilo le šestintrideset tekmovalk in tekmovalcev različnih kategorij. V preteklih letih jih je tekmovalo vedno okoli sto. Je bil pa to za vse tiste invalide v Sloveniji, ki se ukvarjajo s tem športom, prav poseben dan.

Na državnem prvenstvu v paraalpskem smučanju – veleslalomu so tekmovalke in tekmovalci nastopili v ženski in moški ekipi kategorije gluhih in naglušnih, cerebralna paraliza, invalidi stoječe in sedeče kategorije, veterani in člani. S tekmovalkami se je pomerila tudi Domžalčanka Simona Pivar, ki že vrsto let tekmuje za Sonček, Zvezo društev za cerebralno paralizo Ljubljana, ter v svoji kategoriji (LW9-2) osvojila zlato medaljo.

Ob tej priložnosti gre zahvala tudi Simoninemu pokrovitelju Matjažu Erdaniju iz Domžal, ki je odlično zbrusil robove in obdelal smuči, da so lepo tekle in grabile po ledenem snegu.

Sodelavki našega portala iskrene čestitke tudi s strani uredništva in sodelavcev.

Avtor: Miro Pivar: Foto: Arhiv Simone Pivar

Tagi