Sezono začele z zmago proti Dinamu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v torek igrali svojo prvo pripravljalno tekmo v novi sezoni. Na turnirju v Zagrebu so v prvi tekmi premagale zagrebški Dinamo s 3:0 (18, 23, 19), danes se bodo pomerile še z domačo Mladostjo, v četrtek pa bo njihov nasprotnik Post z Dunaja.

Na tekmi proti Zagrebčankami sta Andjelka Radišković in Olivera Brulec Kostić dosegli po devet točk, po sedem sta jih za zmago prispevali Mija Šiftar in Naja Boisa, šest Neja Čižman, pet Katja Mihevc, tri Lucille Charuk, dve Eva Mori ter po eno Anja Zorman in Manca Lenart. Na mestu libera je igrala Leja Janežič, igrale pa niso Fatoumatta Sillah in Živa Javornik, medtem ko Ana Marija Vovk še okreva po poškodbi, vendar že trenira.

»Za prvo tekmo ni bilo slabo, sicer pa bomo že to soboto z Zagrebčankami igrali še doma, tako da bomo v tem tednu imeli štiri tekme, kar bo čisto v redu. Vse te tekme bodo dobra priložnost, da vidimo, kako uspešni smo bili na treningih. Od ponedeljka naprej smo v polni zasedbi, prišli sta še Andjelka Radišković, ki je bila z reprezentanco BiH na evropskem prvenstvu in Živa Javornik, ki je zastopala slovenske barve na evropskem prvenstvu do 18 let v odbojki na mivki. To je zdaj prvi teden, ko so na treningih prisotne vse igralke in pred nami so še štirje tedni do prve tekme drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, Počasi bomo že morali videti, kako bo vse skupaj videti,« je po torkovi zmagi dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

Že čez slabih štirinajst dni kamniško zasedbo čaka tudi že prva uradna tekma v novi sezoni, ko bo v Kamniku gostovala Kaštela. Z dozdajšnjim pristopom aktualnih slovenskih državnih prvakinj na treningih je kamniško strokovno vodstvo zadovoljno.

»Nimam nobenih pripomb, najbolj pomembno pa je, da ni nobenih poškodb, tako da prehajamo v fazo, ko bomo več igrali in manj delali na telesni moči. Tudi zato so tekme v tem tednu dobrodošle, kajti zdaj je počasi že čas, da pridemo v tekmovalni ritem in v formo. Seveda se bo na teh tekmah izoblikovalo jedro, ki bo nosilo največje breme v začetku sezone, želimo pa si čim večji nabor igralk, na katere bomo lahko računali. Sicer pa ves čas ponavljam, da je zame enako pomembnih vseh 14 igralk, kajti v sezoni bo veliko tekem, tako da bo čisto vsaka dobila dovolj priložnosti za svoj razvoj in napredek. Vsekakor je za vsakega trenerja dobrodošlo, da ima lahko na voljo tako veliko število igralk, predvsem pa tako kakovostnih,« se kamniški trener že veseli začetka sezone, v kateri bo v vrstah Calcit Volleyja ob nekaj izkušenih igralkah veliko število mlajših igralk. Med njimi jih je kar nekaj še mladoletnih.

»To bo za nas samo še dodatni izziv. Kot rečeno je v ekipi kar nekaj mladoletnic, ki so po sposobnostih že na ravni, da lahko igrajo za prvo ekipo Calcit Volleyja, vendar bomo morali biti pri njih previdni. Morali bomo iti postopoma, korak za korakom, treba bo zgraditi osnovo, jih psihofizično pripraviti na to, kar jih čaka. Naloga bo kar kompleksna, veliko vlogo v tem pa bodo imele tudi starejše igralke, ampak to je bila ena od postavk v začetku sezone, namreč da te mlajše igralke spodbudimo k resnejšemu, trdemu delu, starejše pa zavežemo, da jim bodo pomagale pri njihovem razvoju.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi