Selan Dominik Čertov in Petra Pavlič zmagovalca mednarodnega tekmovanja

V Dobu pri Domžalah je Težkoatletski klub Domžale priredil 21. mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži. V čudoviti leseni dvorani Hiše na travniku z močno mednarodno udeležbo iz Slovenije, Srbije, Madžarske in Avstrije so merili moči tekmovalke in tekmovalci desetih ekip. Med njimi so bila tudi nekatera zveneča imena evropskega dviganja uteži. Iz Slovenije so poleg domačega kluba nastopili še gostje iz Ljubljane KDU Olimpija in IZTA. Z Dunaja so prišli AKH Vösendorf, iz Gradca pa AC ASCO Feldkirchen. Z vzhoda so se pripeljali Madžari iz Zalaegerszega, iz Vojvodnine pa kar trije klubi Radnički Sombor, Spartak Subotica in Herkules Bač.

Zmagovalci ekipnega dela tekmovanja so postali Dunajčani iz AKH Vösendorf v postavi Dominik Čertov ki je v potegu dvignil 140 kg, v sunku pa kar 171 kg, Bernard Legel (95 kg+125 kg) in Anita Cosović (86 kg+94 kg). Drugo mesto je osvojila prva ekipa TAK Domžale v postavi Jernej Orešek (122 kg+136 kg), Dominik Kozjek (120 kg+140 kg) in Urban Repanšek (110 kg+140 kg). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa so stopili gostje iz Subotice v postavi Aleksandar Saulić (100 kg+120 kg), Ričard Nemet (75 kg+95 kg) in Mihajlo Šiak (130 kg+145 kg).

Za domačo ekipo so nastopili še Sara Žnidaršič, ki je popravila osebne rekorde s 43 kg v potegu in 53 kg v sunku, krstni nastop je dobro uspel Maticu Bobnarju (75 kg+95 kg), zelo se je izkazal tudi veteran Štefan Dominko (102 kg+124 kg) in Tilen Jasenc (110 kg+ 133 kg).

Pokal za najboljšega posameznika je dvignil Dominik Čertov (140 kg+171 kg) večkratni udeleženec evropskih prvenstev in avstrijski reprezentant. Dominik izvrstno govori slovensko saj je koroški Slovenec doma iz Sel na Koroškem, najbolj slovenske vasi v Avstriji, ki leži točno pod Karavankami. Zaradi študija sedaj biva na Dunaju. Najboljša posameznica je bila Petra Pavlič (80 kg+93 kg), ki je nekoliko presenetljivo ugnala srbsko reprezentantko Radmilo Zagorac, tretje uvrščeno iz predzadnjega evropskega prvenstva.

Po tekmovanju je najboljša tekmovalka turnirja Petra Pavlič povedala: »Z dvigi sem zadovoljna, saj se na tekmo nisem posebej pripravljala. V začetku julija teden me namreč čaka reprezentančni nastop na tekmovanju Alpe Adria v Splitu. Tekmovati na domači tekmi ob vzpodbudi domačih in prijateljev je vedno posebej prijetno«.

Dominik Čertov je bil po tekmovanju vidno zadovoljen: »Drugič sem nastopal v Sloveniji, prvič sem bil pred dvema letoma v Ljubljani na tekmovanju Alpe Adria. Zaradi bližine so me prišli vzpodbujat tudi moji domači, kar se ne zgodi ravno pogosto. Dob je namreč Selam precej bližje kot Dunaj. Gostitelji so pripravili izvrstno tekmovanje, z veseljem bomo spet prišli«.

Prvi del sezone pa še ni končan, Peter Dobnik in Petra Pavlič bosta v začetku julija zastopala slovensko reprezentanco na najstarejšem mednarodnem tekmovanju olimpijskega dviganja uteži Alpe Adria, ki bo letos potekalo v Splitu.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: TAK Domžale

Tagi