Še drugi zaporedni poraz kamniških odbojkarjev

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma izgubili proti Mariboru z 0:3 (-20, -23, -17). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, gostili Fužinar SijMetal, med tednom pa jih v Zagrebu čaka četrti turnir srednjeevropske lige. V sredo, ob 16.30, bodo igrali z madžarsko ekipo MAV Elore-Foxconn, dan pozneje, ob 17.30, pa še z domačo Mladostjo.

Calcit Volley – Maribor  0:3 (-20, -23, -17)
Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Milojević, Zajec.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 2, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 5, Mitrašinović 3, Brunet 7, Bakonji 1, Dulčev 10, Pavlović 4. Trener: Mladen Kašić.
Merkur Maribor: Fužir (L), Vodušek 1, Pernuš, Adžović, McConnell 17, Valenčič, Bračko 18, Kumer (L), Kržič 6, Donik 8, Fink 6, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.

Kamniški in mariborski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že štirikrat, trikrat v prvenstvu in enkrat v srednjeevropski ligi, vedno pa so bili boljši varovanci Mladena Kašića. V peti tekmi so bili prvič boljši Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu v gosteh odvzeli točko ACH Volleyju, nocoj pa so v vseh elementih igre nadigrali domačo ekipo, ki je še drugič zaporedoma ostala praznih rok. Po novem porazu je prvo mesto prepustila Ljubljančanom.

V prvem nizu so Mariborčani do odločilne prednosti prišli v zadnji tretjini niza, ko je Uroš Nikolić z blokom še izenačil na 15:15, toda po dveh lastnih napakah je domača ekipa zaostajala za tri točke (15:18). Tudi po polminutnem odmoru Mladena Kašića njegovi varovanci, ki so skozi ves prvi niz imeli težave na sprejemu, premalo pa so naredili tudi na svoj servis, so po točki Connorja McConnella zaostajali že za štiri točke (16:20). Kašić je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a tudi po njem se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Rok Bračko je bil uspešen za mariborsko vodstvo z 22:17, McConnell pa za šest zaključnih žog za zmago v prvem nizu. Tretjo so gostje po še eni od lastnih napak domače ekipe tudi izkoristili.

Tudi v začetku drugega niza so bili mariborski odbojkarji nevarnejši na servisu, tako da so bili vse do asa Lazara Bruneta in kamniškega vodstva z 12:11 večinoma oni v prednosti. Toda, ko je po Brunetu neposredno točko na svoj servis dosegel še Dimitar Dulčev za vodstvo s 15:13, so domači odbojkarji prvič v drugem nizu vsaj malce lažje zadihali. A le na kratko, kajti Žiga Donik je po polminutnem odmoru Sebastijana Škorca že na 15. točki izid izenačil, Bračko pa je svojo ekipo v nadaljevanju niza spet popeljal do vodstva (19:18). S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po asu McConnella in bloku Bračka so zaostajali za tri točke (20:23). Gostje so prišli tudi do dveh zaključnih žog, drugo je izkoristil McConnell.

Težave Kamničanov na sprejemu in servisu so se nadaljevale tudi v tretjem nizu. Po bloku Janža Janeza Kržiča so prvič v tem nizu prišli do dveh točk prednosti (8:6), po novem bloku Ljubljančana v mariborskem dresu pa že do štirih (10:6). Mariborčani so bili vse bolj poletni, na drugi strani domačinom ni uspevalo prav nič, tako da so po novi točki McConnella zaostajali že za šest točk (8:14). Do konca niza se Kamničani niso več pobrali, tekma pa se je končala z njihovo lastno napako.

Izjavi po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Mariborčani so prevladovali v vseh, od ekipnega duha, energije, volje, servisa, sprejema … Že na turnirju srednjeevropske lige na Slovaškem so igrali zelo dobro, nato so dobili Kranjčane, kar je samo kazalo na to, da so fizično vse boljši in boljši. Toliko o njih. Mi pa … Potem ko smo dobili ACH Volley, kot da ne obstajamo več. Tudi če bi igrali še deset nizov, ne vem, če bi, katerega dobili. Občutek imam, da ko neka ekipa, ki igra dobro v obrambi, ki nam povzroči težave na sprejemu, preprosto ne pridemo do svoje igre. Do zdaj smo imeli odličen sprejem s Košenino in Okrogličem, zdaj imamo še tu težave. Danes sta bila še najboljša blokerja.«

Sebastijan Škorc, trener Maribora: »Verjeli smo, da lahko nekaj naredimo, ne samo na nocojšnji tekmi, delamo veliko in to se mora poznati tudi na igrišču. Spet se približujemo tisti ravni, ki smo jo lani že igrali. Ekipa se počasi kompletira po vseh tistih težavah s poškodbami in to, kar počno fantje, nimam besed. Vemo, da smo ostali brez pokrovitelja in da v nekaterih zadevah nismo konkurenčni ostalim, vendar verjamem, da se bo tudi to spremenilo, ker to, kar ti fantje dajejo na parketu, si to zaslužijo. Dejstvo je, da smo odigrali odlično tekmo, vendar moramo stopiti na realna tla, v torek in sredo nas čaka turnir v srednjeevropski ligi, videli pa smo, da lahko igramo z vsemi. Prikazali smo vrhunsko odbojko, borili smo kot ekipa in to nam je prineslo zmago.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi