Šahovsko društvo Domžale v iskanju sponzorja

Šahovsko društvo Domžale se v zadnjih letih sooča z velikim povečanjem vpisa otrok in mladine, katerim bi radi omogočili urejeno in kvalitetno šahovsko izobraževanje. Dolgoročna vizija novega vodstva na čelu s predsednikom Lanom Timotejom Turkom, ki je nastopilo funkcijo leta 2020, je ustvarjanje močne mladinske in kasnejše članske šahovske sredine, ki bo lahko konkurirala najboljšim klubom v Sloveniji.

Zadnja leta vzpostavljanje šahovskih šol že prinaša rezultate, saj je društvo na letošnjem mladinskem posamičnem državnem prvenstvu osvojilo kar tri prva in dva druga mesta.

Na ekipnih tekmovanjih je mladinska ekipa letos osvojila prvo mesto v prvi mladinski ligi, ženska članska ekipa pa dve tretji mesti na državnem pospešenem in hitropoteznem turnirju. Moška članska ekipa je bila na pospešenem turnirju peta.

Med posamezniki pa je mladi trener Jure Plaskan postal državni članski prvak Slovenije v pospešenem šahu.  V naših vrstah sta se pred leti kalila tudi še vedno najboljši slovenski šahist ter bivši mladinski svetovni prvak, Domžalčan Luka Lenič in Marjan Šemrl bivši svetovni prvak v dopisnem šahu.

V želji da bi naše mlade šahiste obdržali v Domžalah in promovirali šah kot kraljevsko miselno igro, ki izjemno vpliva na razvoj otrokovega uma smo v društvu pripravili možnosti sodelovanja z lokalnimi in regionalnimi podjetji in posamezniki, ki jih lahko najdete na naslovnici naše spletne strani sah-domzale.si.

Vodstvo društva je odprto za vsa vprašanja in pobude preko elektronske pošte sah.domzale@gmail.com. Vse ostale kontaktne informacije, aktualne dogodke in vpogled v delovanje društva pa najdete na naši spletni strani sah-domzale.si in na naši facebook strani.

Vodstvo društva se vsem zainteresiranim podjetjem in posameznikom že vnaprej zahvaljuje!

Avtor: Lan Timotej Turek, predsednik Šahovskega društva Domžale

 

Tagi