Šahist Marjan Karnar prejel visoko priznanje

Na 46. rednem občnem zboru Šahovske zveze Slovenije, ki je včeraj potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, so delegati potrdili poročila preteklega leta in zastavili cilje za tekoče leto.

Ob zaključku občnega zbora so podelili vrsto priznanj. Velemojstrici Lauri Unuk je bil zaradi izjemnega prispevka k popularizaciji šaha v Sloveniji, pa tudi ob doseženem naslovu Mednarodnega mojstra, podeljen naziv ambasadorke šaha. Velemojstrici Darji Kapš je naziv ambasadorke šaha podelil letos še Občni zbor, Upravni odbor ŠZS je to storil že v letu 2015. Jan Šubelj je prejel plaketo in FIDE priznanje ob doseženem nazivu Mednarodni mojster, kar mu je uspelo kot najmlajšemu Slovencu doslej.

Posebej pa je bilo pozornosti tudi tokrat deležno Šahovsko društvo Domžale. Njegov član Marjan Karnar, ki je je v vrstah društva že več kot 50 let, je prejel bronasto plaketo ŠZS za pomemben prispevek šahu v njegovi dolgoletni tekmovalni karieri in predanosti ŠD Domžale. Ker pa sta ravno včeraj z ženo Tončko praznovala Zlato poroko, je v njegovem imenu priznanje prevzel klubski kolega Jože Skok.

Marjan Karnar (drugi z leve zgoraj) v letih, ko je dosegal največje šahovske uspehe. (Foto: Arhiv Šahovskega društva Domžale)

Velja omeniti tudi srebrno plaketo Francu Poglajnu, ki mu je bila podeljena za prispevek pri vzgoji mladih šahistov in organizacijskem delu v Šahovskem klubu Komenda. V njem sta začeli svojo šahovsko pot Laura Unuk, pa tudi Domžalčanka Teja Vidic, ki ima naziv mednarodne mojstrice. Tudi iz domžalskega okolja so se nekateri mladi kalili ravno v ŠD Komenda pod vodstvom Franca Poglajna, ki to plemenito delo opravlja še zdaj.Na občnem zboru so bila podeljena tudi priznanja FIDE (Mednarodne šahovske organizacije), ki ga je prejela tudi vsestranska članica ŠD Domžale Špela Orehek, in sicer naziv sodnice FIDE. Na občnem zboru ŠZS sta kot delegata ŠD Domžale sodelovala člana upravnega odbora Jure Plaskan in Jože Skok.

Avtor: J. S

Tagi