Rozman po tekmi brez komentarja

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubile z Novo KBM Branikom z 1:3 (-22, 16, -19, -22). Že v sredo se bodo Kamničanke in Mariborčanke pomerile v povratni polfinalni tekmi srednjeevropske lige. Tekma se bo začela ob 20. uri, prihodnjo soboto pa bosta Calcit Volley in Nova KBM Branik igrala še v finalu pokala Slovenije.

Po dveh zaporednih zmagah mariborskih odbojkaric, v rednem delu srednjeevropske lige in v zaostali tekmi 13. kroga domačega prvenstva so Kamničanke v sredo v prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige brez izgubljenega niza premagale Novo KBM Branik. V tokratni, že tretji zaporedni tekmi v dobrem tednu dni so spet slavile mariborske odbojkarice, vendar bodo v končnico s prvega mesta vseeno krenile aktualne slovenske državne prvakinje, medtem ko so bankirke ostale na drugem mestu. Popolnoma drugačno igro pa bodo morale odbojkarice Calcit Volleyja prikazati že v sredo, če se bodo, navkljub visoki zmagi v Mariboru, želele uvrstiti v finale srednjeevropske lige.

V prvi niz je bolje vstopila domača ekipa, ki je po številnih lastnih napakah gostij in točki Lucille Charuk povedla s 6:1. Z asom Nine Stojilković so Kamničanke vodile tudi že z 12:4, toda po asu Eve Pogačar so Mariborčanke prišle na tri točke zaostanka (9:12), po bloku Ronje Štampar le na točko (12:13). Pred vstopom v končnico niza so domače odbojkarice spet prišle do občutnejše prednosti (20:14), ko je z asom točko dosegla še Andjelka Radišković. To pa je bilo tudi bolj ali manj vse, kajti do konca niza so na igrišču prevladovale gostje, ki so z dvema zaporednima blokoma Lorene Lorber Fijok dobile uvodni niz.

Na servis Lorber Fijok so gostje v drugi niz vstopile z vodstvom 4:0, vendar so se domačinke v igro vrnile na servis Klare Kregar in po bloku Nine Stojilković povedle s 5:4. Do dvanajste točke sta bili ekipi izenačeni, do občutnejše prednosti pa so prišle Kamničanke z blokom Lucille Charuk (18:13), kar jim je zadoščalo za mirno nadaljevanje niza, ki ga je končala Ana Marija Vovk.

V tretjem nizu so vajeti igre v svoje roke spet vzele mariborske odbojkarice, ki so po točki Ane Mojce Kranjc pobegnile za pet točk (8:3). Domačinke so se jim po uspešnem napadu Vovk hitro približale na dve točki zaostanka (10:12), za dve so zastajale še po asu Mile Đorđevič (15:17), toda s štirimi zaporednimi točkami so Mariborčanke prišle do nove najvišje prednosti (21:15) in niz zanesljivo dobile.

Tudi v četrtem nizu so bile večinoma v prednosti bankirke, ki so po novih dveh točkah Lorber Fijok povedle z 9:5. Na dvanajsti točki so jih Mariborčanke ulovile, vendar je bilo to zadnje izenačenje na tekmi, kajti z asom Štampar so gostje spet prišle do nekaj večje prednosti (16:13). Na točko zaostanka je domači ekipi še uspelo priti, vendar so Mariborčanke po njeni lastni napaki prišle do štirih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristila Klara Milošič.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po takšni tekmi, ki smo jo odigrali danes, sem preprosto brez komentarja.«

Calcit Volley – Nova KBM Branik 1:3 (-22, 16, -19, -22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Klinar, Tomec.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 15, Stojilković 3, Vovk 8, Đorđević 2, Boisa, Kregar 5, Charuk 8, Sillah 6, Vukojević 1, Pucelj 3, Čižman 3, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Mlakar, Milošič 14, Pogačar 3, Štampar 9, Klajžar (L), Lekše 14, Gradišnik Klanjšček, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Potokar, Lorber Fijok 17, Kranjc 10. Trener: Bruno Najdič.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi