Reprezentantka Sara Najdič se priključuje ekipi slovenskih prvakinj

Calcit Volley je za prihajajočo sezono podpisal pogodbo s slovensko odbojkarsko reprezentantko Saro Najdič. Po štirih uspešnih sezonah v tujini se 28-letna mariborska odbojkarica težko pričakovano vrača v slovensko ligo in se pridružuje najboljši ekipi zadnjega desetletja.

Najdičeva je pustila velik pečat na mednarodnem prizorišču. V prejšnji sezoni se je z ekipo Herceg Novega zapisala v zgodovino črnogorske odbojke in jo popeljala do dvojne domače krone. Pred uspehom v Črni gori je dve sezoni igrala na Madžarskem, kjer je zastopala Békéscsabai RSE in Fatum Nyíregyházo. Tudi s slednjo je osvojila obe madžarski lovoriki. Njena prva izkušnja v tujini je bila v Romuniji. Odbojkarsko pot je sicer začela v Mariboru.

»Po štirih letih igranja v tujini se mi je ponudila priložnost, da se vrnem v slovensko odbojko. Calcit Volley je pokazal zanimanje zame. Ob predstavitvi načrta in ciljev smo našli skupen jezik,« odločitev o vrnitvi v slovensko ligo pomeni pomemben mejnik v karieri Sare Najdič. »Izziv mi predstavlja igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakinj, tako kot tudi borba za najvišja mesta v tekmovanju Mevza, v pokalnem tekmovanju in v državnem prvenstvu,« je Najdičeva ob tem, da se je pridružila ekipi slovenskih prvakinj, izrazila navdušenje.

»Upam, da bom s svojimi izkušnjami, delavnostjo in odnosom pripomogla k uresničitvi ciljev, ki jih ima Calcit,« je nova kamniška podajalka pripravljena prispevati k nadaljnjim uspehom Kamničank.

Izkušnje, vsestranskost in predanost športu Sare Najdič bodo neprecenljiv dodatek ekipi, ki bo v novi sezoni skušala utrditi položaj vodilne ekipe v slovenski odbojki.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi