Prvi vrhunec sezone že v začetku oktobra

Za odbojkaricami Calcit Volleyja so prvi dnevi priprav na novo sezono, v katero vstopajo z nekaj novimi imeni, med njimi tudi povratnico Evo Mori. Manjka le Andrejlka Radišković, ki se z reprezentanco BiH pripravlja na letošnje evropsko prvenstvo, že v začetku oktobra pa se bodo Kamničanke v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj pomerile z ukrajinskim Prometejem iz Dnepra. V letošnji sezoni spet tudi v srednjeevropski ligi.

»Dobro je, da z Gregorjem Sobočanom sodelujemo že četrto sezono, tako da dekleta že vedo, kaj jih čaka. Dejstvo je, da je to zanje najtežji in najbolj mukotrpne del priprav, vendar brez tega preprosto ne gre. Od teh prvih tednov bo odvisna celotna sezona, kajti zdaj moramo postaviti zdrave temelje, na katerih bomo lahko zidali. Prvi vtisi so dobro, ampak to je šele začetek, kako in koliko so dekleta delala med poletnim premorom, se bo videlo že v prihodnjih dneh, že v petek pa nas čaka prvo testiranje,« je o začetku priprav spregovoril Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

Čeprav bodo prvi dnevi priprav v znamenju pridobivanje telesne moči, žoga ne bo v ozadju. »Ker nas že v začetku oktobra čakajo kvalifikacije za ligo prvakinj, bomo morali biti že takrat v optimalni formi. Ukrajinke so se med prestopnim rokom zelo okrepile, tako da nas čaka vse prej kot lahko delo, vendar bomo o njih začeli razmišljati šele oktobra, ko se bo sezona tudi uradno začela. Do takrat načrtujemo med osem do deset pripravljalnih, s kom bomo igrali, pa bo odvisno tudi od takratne covid situacije. Toda to so že stvari, na katere ne moremo vplivati, zato se osredotočamo le na tisto, kar lahko sami naredimo. V tem trenutku pa je to čim boljša telesna pripravljenost,« poudarja Rozman.

Dvakratne zaporedne državne prvakinje, ki imajo v svojih vitrinah ob teh dveh še tri naslove državnih prvakinj Slovenije ter po tri naslove v pokalu Slovenije in srednjeevropske lige, v novo sezono vstopajo v nekoliko spremenjeni zasedbi. Največjo okrepitev predstavlja vrnitev slovenske reprezentančne organizatorice igre Eve Mori, iz Nove Gorice je prišla 18-letna Fatoumatta Sillah, ki lahko igra tako na mestu sprejemalke kot korektorice, iz ATK Grosuplja pa je novinka še ena organizatorica igre, Manca Lenart. S tem pa seznam novink še ni končan, kajti v novi sezoni bo kamniški dres nosila tudi mlada blokerka Neja Čižman, do zdaj igralka Vitala, iz druge ekipe Calcit Volleyja pa sta se v prvo preselili Mija Šiftar in Živa Javornik.

»V ekipi bo spet veliko mladih igralk, zato smo še toliko bolj zadovoljni, da bo v letošnji sezoni spet potekala srednjeevropska liga. Sistem tekmovanja sicer še ni določen, za zdaj pa so vanjo poleg nas in Nove KBM Branika v njej še avstrijski VB Niederösterreich Sokol Post, hrvaški ekipi Mladost Zagreb in Kaštela ter madžarski Vasas, tako da se nam obeta še nekaj dodatnih močnih preizkušenj, kar bo predvsem za naše mlajše igralke več kot dobrodošlo,« se vrnitve srednjeevropske lige po enoletni odsotnosti veseli trener slovenskih državnih prvakinj, ki bodo prvo uradno tekmo v novi sezoni igrale 2. oktobra, ko bodo v prvem krogu domačega prvenstva gostile Krim.

Calcit Volley v sezoni 2021/22

Organizatorki igre: Eva Mori, Manca Lenart.

Sprejemalke: Andjelka Radišković, Naja Boisa, Mija Šiftar, Živa Javornik, Ana Marija Vovk.

Korektorici: Olivera Brulec Kostić, Fatoumatah Sillah.

Blokerke: Lucille Charuk, Katja Mihevc, Anja Zorman, Neja Čižman.

Prosti igralki: Leja Janežič, Zala Špoljarič.

Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec, kondicijski trener: Gregor Sobočan.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Komentarji uporabnikov
Tagi