Prvi poraz Kamničank v letošnji sezoni

Odbojkarice Calcit Volleyja so v svoji drugi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile proti domači Mladosti z 0:3 (-24, -20, -17). V soboto, 4. novembra, bodo Kamničanke v sedmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske ob 19. uri v Hočah igrale proti Formisu.

Slovenske državne prvakinje so v sredo v svoji prvi letošnji tekmi s 3:1 (17, -23, 18, 20) premagale madžarsko ekipo Swietelsky-Bekescsabo, ki je bila v prvi tekmi zagrebškega turnirja s 3:0 (24, 23, 23) boljša od domače Mladosti. »Gre za podobno močni ekipi, kar pomeni, da bomo morali tudi to tekmo odigrati na vso moč,« je po zmagi nad Madžarkami dejal Bruno Najdič, trener Kamničank. V zagrebški ekipi igra tudi Žana Zdovc Sporer, ki proti Madžarkam ni dobila kaj veliko priložnostim vodi pa jo Miodrag Stojaković, ki tudi dobro pozna slovensko žensko odbojko, saj je pred nekaj sezonami vodil tako Luko Koper kot GEN-I Volley.

V uvodnem nizu so Kamničanke po uspešnem napadu Lare Rituper prve prišle do prednosti treh točk (6:3), z blokom Aurore Papac pa so se jim domačinke hitro približale na točko zaostanka (7:8). Na enajsti točki je Katarina Pavičić izid izenačila, toda po dobri reakciji Sare Najdič na mreži in asu Maše Pucelj so kamniške odbojkarice pobegnile za dve točki. Vendar njihov napad ni bil dovolj prodoren, da bi prišle do večje prednosti, saj so Zagrebčanke z novim blokom, tokrat Antunović, izenačile na 13:13. Prvi je po polminutnem odmoru vendarle posegel Stojaković, kajti Kamničanke so z blokom Pucljeve povedle z 18:15, po vrnitvi na igrišče pa se je z asom izkazala Andjelka Radišković, z blokom pa Sara Hutinski. Toda po drugem polminutnem odmoru so bile boljše domače odbojkarice, ki so na 23. točki izid izenačile, s točko Papac pa prišle do prve zaključne žoge. Papac je z blokom izkoristila drugo zaključno žogo.

Še pod vtisom slabega zaključka uvodnega niza so Kamničanke začele drugega, saj so na servis Papčeve odbojkarice Mladosti povedle s 4:0. Šele Asja Šen je po polminutnem odmoru Bruna Najdiča prekinila njihovo serijo točk, toda po asu Mihaljevićeve je bilo že 7:2 za domačo ekipo, ki je vodila tudi z 11:6. Z asom Najdičeve so se jim Kamničanke približale na dve točki zaostanka (9:11), toda po treh zaporednih točkah je Mladost spet prišla do petih točk prednosti (16:11). Tokrat so bile odbojkarice Calcit Volleyja tiste, ki se niso predale. Na servis Pucljeve, ki je z asom izenačila na 18:18, so se vrnile v igro. Obetala se je še ena izenačena končnica, v kateri pa so bile spet bolj zbrane domače odbojkarice, ki so z asom Pavičićeve pobegnile za tri točke (22:19), prednosti pa niso več izpustile iz rok.

Tudi začetek tretjega niza za kamniško ekipo ni bil obetaven, saj so Zagrebčanke s točko Aide Mehić povedle s 6:3. Na šesti točki je Naja Boisa izid izenačila, vendar veselje Kamničank ni dolgo trajalo, kajti na servis Mehićeve so Zagrebčanke pobegnile za štiri točke (11:7). Po tem zaostanku se Kamničanke niso več vrnile v igro, na servisu je bilo vse preveč težav, v napadu Pucljeva in Radiškovićeva sami nista zmogli vsega, na drugi strani pa so imele domačinke na voljo več razpoloženih igralk. Tekmo je končala Leonarda Grabić.

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Prvi niz smo vso do 21:16 še igrali dobro, nato pa je prišlo do blokade. Škoda za ta uvodni niz, kajti po tem izgubljenem nizu je bilo v naši igri še manj energije, je pa res, da so se Zagrebčanke razigrale in so bile od drugega niza naprej boljše od nas. Očitno nam je tekma z Bekescsabo vzela veliko fizične in psihične energije, toda, kar je, je, tu se nimamo kaj izgovarjati. Vseeno bi morali pokazati boljšo igro, na plan pa so prišle vse naše težave s sestavo ekipe, če pa želiš takšne ekipe v Mevzi premagovati, potrebuješ kompletno ekipo. Na koncu se domov vračamo z zmago in porazom, s tem pa tudi ostajamo v igri za uvrstitev v končnico, kar je v prvem delu tega tekmovanja tudi naši cilj.«

Mladost Zagreb – Calcita Volley 3:0 (24, 20, 17)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 80, sodnika: Juraček, Schimpl (oba Slovaška).
Mladost Zagreb: Antunović 3, Paviči 10ć, Freund, Sesar, Mihaljević 15, Papac 7, Mehić 13, Zdovc Sporer, Ištuk 1, Drobac, Smoljan (L), Brašnjić (L), Bošnjak, Grabić 10. Trener: Miodrag Stojaković.
Calcit Volley: Rituper 3, Gorjup 1, Radišković 13, Šen 3, Najdič 3, Hutinski 3, Boisa 6, Pucelj 17, Čižman 1, Branko (L). Trener: Bruno Najdič.

Avtor: Calcit Volley, Foto: Klemen Brumec

 

Tagi