Prvi koraki v svet triala

So športi v katerih sicer prevladujejo moški, a se tudi tam ženke kar dobro znajdejo. Kar nekaj tekmovalcev in tekmovalk barve AMD Lukovica zastopa na državnem prvenstvu v trialu. Da bi bilo tekmovalk nežnejšega spola več, je AMD Lukovica v soboto, 28. oktobra 2023, na poligonu pri Avtomehaniki Kveder na Obrtniški ulici v Lukovici za njih pripravilo zanimivo spoznavanje z adrenalinskim športom trial.

S pomočjo Ines Pezić Pregrad ter še nekaterih tekmovalk, so se udeleženke spoznavale z osnovami triala. Začele so z spoznavanjem proge, se ob tem pogovorile še o barvah proge in česa se v trialu ne sme. Seznanile so se z motorji in se veliko pogovarjale o moto športu, ki je primeren za vso družino. Ker je denar sveta vladar, tudi tu ni šlo brez pogovora o tem, koliko kaj stane. Za adrenalinske užitke je na začetku potrebno nameniti malo večjo vsoto denarja, saj je potrebno kupiti motor. Nato pridejo le še stroški bencina, olja, ipd., ki pa niso tako veliki.A če računamo, da motor lahko uporabljata dva odrasla v družini tudi to ni tako veliko.

Sicer pa so imela dekleta po vsaki uri treninga krajši odmor za pogovor, kjer se je nabralo lepo število vprašanj in odgovorov.  Preden so odšle ponovno na progo, jih je nagovorila še Maja Šketelj in jih povabila v Semič na predstavitev še enega zanimivega adrenalinskega moto športa in sicer motokrosa.

Zanimivo je, da so bile dame takoj navdušene, da se poskusijo še v tej zvrsti moto športa in da bodo povabile še svoje prijateljice. Torej se nam v prihodnjem letu obeta sezona moto tekmovanj kot jih še ni bilo, vsaj tako kaže za trial in motokros. Želim jim obilo užitkov na motorjih in naj nikar ne obupajo, temveč nadaljujejo svojo športno pot, za katero sta jih navdušili Maja in Ines.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi