Priprave na novo sezono v Težkoatletskem klubu Domžale

V Težkoatletskem klubu Domžale že resno trenirajo za prihajajoča tekmovanja. Prva polovica leta je bila zaznamovana s pomanjkanjem tekmovanj in šele spomladi so se razmere nekoliko sprostile. Prvi so se na tekmovalne odre podali kadeti in mladinci, ki so osvojili lepo bero medalj na državnem prvenstvu. Mladinci Rok Orešek, Blaž Kozjek in Aleks Prašnikar so poleg leska pod vratom z državnega prvenstva odnesli tudi prepotrebne izkušnje.  V članski konkurenci je bila suša s tekmami dolgotrajnejša vendar pa je bilo s treningov zaznati veliko odločenost po novih rekordih. V društvu visi na steni zelena tabla na katero v začetku leta članice in člani zapišejo cilje za prihajajoče leto. Lepo je videti da so mnogi že v prvi polovici leta presegli zastavljene dvige.

Gregor Šnajder iz Ihana je pred kratkim v počepu zadaj, ki je pomemben pokazatelj pripravljenosti letos že uspel dvigniti 252 kg kar predstavlja lep obet tudi za disciplini poteg in sunek. Tudi v potegu je popravil osebni rekord, ki sedaj znaša 115 kg. Osebne rekorde pa sta v potegu nadgradila tudi Tim Mušič in Blaž Peterka, prvi s 115 kg, drugi pa s 110 kg. Velja omeniti še dosežek Tima Mušiča na državnem prvenstvu za študente, ki se je s 150 kg v sunku vpisal med redke člane, ki so v 58 letni zgodovini kluba zmogli to lepo okroglo težo. Najboljši dvigovalec uteži v Sloveniji Anže Kosmač pa se je tik pred poletnim oddihom udeležil močnega mednarodnega turnirja v La Coruni. V sunku je dvignil 157 kg kar je le 3 kg manj od osebnega in državnega rekorda. Zagotovo bo jeseni poskušal popraviti navedene številke. Ne gre pa pozabiti tudi na najizkušenejša tekmovalca Valentina in Jerneja oba Orešek. Jernej je s 142 kg v nalogu na treningu izboljšal osebni rekord, Valentin pa se je s 140 kg v sunku ravno tako veselil osebnega rekorda.

V zelo zahtevnih razmerah pa je trenirala Petra Pavlič prva slovenka, ki je v sunku dvignila 100 kg in športnica leta Občine Domžale v letu 2020. Za polni delovni čas je zaposlena v ZD Kamnik in poleg siceršnjih obremenitev, ki so v zdravstvu stalnica je korona precej posegla v njen trenažni proces. »Žal sem velikokrat morala spustiti treninge, saj sem poleg rednega osem urnega delovnika nato še sodelovala pri cepljenju. Vse to precej vpliva na rezultat. V začetku je še nekako šlo in sem spomladi celo izboljšala osebni rekord v potegu na 83 kg in nalogu 105 kg, po nekaj mesecih pa pridejo znaki izgorelosti. Mesec dni sem delal tudi v rdeči coni Doma starejših občanov, v skafandru po 12 urah sem izgubila tudi po 2 do 3 litre tekočine, nemogoče je po takem delovniki opraviti kvaliteten trening. Vseeno z optimizmom zrem v nadaljevanje sezone in upam da bomo v jeseni delali vsaj v nekoliko bolj običajnih razmerah. Korajža velja.«.

Ivan Peterca predsednik TAK Domžale je z veseljem povedal, da se bodo konec avgusta s kar dvema ekipama odpravili na mednarodni turnir v Subotico. Prav vsi v ekipi so že cepljeni z dvema odmerkoma in upa, da ne bo težav pri prehajanju meja.  Veseli ga, da so v poletnem času uspeli tudi pridobiti nove garderobe in tudi dva nova stojala za počepe.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

 

Tagi