Priprave Marka Jermana na dirkaško sezono 2024

Dirkaški svet niso samo dirke, katere spremljamo na TV ekranih ali na socialnih omrežjih konec tedna. V dirkaškem zakulisju se stalno dogaja, so skrbne priprave dirkalnih vozil in opreme, dirkači imajo razno razne priprave, sponzorske obveznosti, itd. Misel, da po končani dirkaški sezoni tekmovalci in člani ekipe odidejo na zasluženi počitek je napačna, saj je to praznično obdobje konec leta in začetek leta za fante šele najbolj stresno. Saj se ravno v tem obdobju začnejo najintenzivnejše priprave na prihajajočo sezono. In nič drugače ni za dirkače v novo nastali dirkaški ekipi AC1 Racing, za katero bodo v letošnji dirkaški sezoni dirkali eden najhitrejših Slovencev Marko Jerman, mladi 16-letni Lucijčan Etien Kantar Božič in Šibenčan Marko Košuljandič.

Priprave na sezono se v polnem teku, saj se bodo fantje že v prvem koncu tedna v februarju odpravili na zimske priprave v toplejšo Španijo, kjer bodo od 05.02.2024 do 14.02.204 trenirali na moto gp stezi v Valenciji in na dirkališču v Cartageni.

Marko Jerman evropski prvak v kategoriji SBK 2021 pravi:” treningi na motorju so zelo pomembni, vendar zaradi vremenskih pogojev na našem področju in pomanjkanje infrastruktur smo primorani poiskati druge lokacije za treniranje. Pozimi je edina opcija Španija, katera pa je pogojena z velikimi stroški. Tako, da moramo v samo nekaj dnevih opraviti ogromno dela in se kvalitetno pripravit. Tako, da poleg velikega finančnega stroška je tukaj prisoten tudi velik fizični napor. Vendar to je vse v paketu in komaj čakamo da se z ekipo odpravimo.”

Etien Kantar Božič, foto: Sofrić Studio

Etien Kantar Božič, kljub mladosti velja za enega izmed najperspektivnejših dirkačev v Sloveniji je v dirkaški sezoni 2023 presedlal v kategorijo SSP600 in pod okriljem mentorja in trenerja Marka Jermana in ekipo odpeljali odlično uvodno sezono. Naslov državnega prvaka v njegovi uvodni sezoni se mu je izmuznil za pičlih +0,096s. TenTen, kot Etiena poznajo v dirkaškem svetu se je udeležil tudi državnega prvenstva supermoto in osvojil naslov prvaka:” pretekla sezona je bila zelo burna, vendar polna zadovoljstev zame in za ekipo. Opravili smo odlično delo, rezultati so prihajali in iz dirke v dirko smo rastli. Imam veliko srečo, da imam ob sebi družino, katera mi daje nepopisno podporo, moč in se odrekne vsemu, da lahko gremo naprej. Imam fenomenalno ekipo ljudi ( Mare, Jasmin, Košulja, Vesna, Sašo, Šime, Rajko, Patrik, …), pokrovitelji, navijači kateri dihajo z mano in me podpirajo .In to ti da tisto noč, da trdno delaš naprej. Komaj čakam, da se odpravimo v Španijo na treninge in začetek letošnje sezone. Letos se bomo udeležili prvenstva Alpe Adria z novo ekipo AC1 Racing v kategoriji STK600.”

Marko Košuljandič, foto: Sofrić Studio

Barve novo nastale ekipe bo zastopal tudi Šibenčan Marko Košuljandić, z svojim Ducatijem V4R. Marko je v pretekli sezoni na enem izmed treningov padu in je bil primoran izpustiti velik del sezone zaradi rehabilitacije: ” Konec lanskega leta sem opravil nekaj treningov in iz kroga v krog sem se boljše počutil na motorju. V Španijo se odpravljam zelo optimistično in pol zagona, da se z ekipo odlično pripravimo na prihajajočo sezono v prvenstvu Alpe Adria.”

Avtor: AC1 Racing; Foto: Sofrić Studio

 

Tagi