Presenetljiva zmaga Logarja na Slovaškem

Na uvodni dirki letošnjega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je bila 1. junija na dirkališču Slovakiaring na Slovaškem, je za veselje Avto-moto društva Domžale poskrbel njihov dirkač Enej Logar, ki je zmagal v razredu supersport 600.

Za Logarja je bil to prvi nastop v tem razredu, v preteklih letih je nastopal v minimoto in mini gp 10, zato pričakovanja pred dirko niso bila visoka. Letošnja sezona je namenjena predvsem spoznavanju novih stez, ter novega motorja yamahe R6. Po dnevu treningov, ki so sicer minili tudi z manjšimi težavami, predvsem zaradi nestanovitnega vremena, je na dan dirke svoje čase se izboljšal in si zagotovil drugo štartno mesto med vozniki državnega prvenstva, v mednarodni konkurenci pa je bil peti, česar pred dirko ni nihče pričakoval. A 18 letni Enej se tem ni zadovoljil in kljub malce slabšemu štartu, ko je izgubil dve poziciji, z vztrajnostjo sledil tekmecem in se jim vse bolj približeval. V predzadnjem krogu je uspel prevzeti vodstvo med vozniki, ki so se potegovali za točke državnega prvenstva Slovenije in prednost uspel zadržati do cilja, kjer je drugouvščenega Domna Lipnika prehitel za 111 tisočink sekunde. Skupno je dirko v mednarodni konkurenci zaključil na tretjem mestu.

»Takega uspeha nikakor nisem pričakoval, saj je to moja prva sezona, v kateri nastopam z motorjem, ki je precej močnejši od tistih s katerimi sem nastopal v preteklih letih. Obenem tudi še spoznavam steze, saj na teh še nisem nastopal. Prav zaradi navedenega sem še bolj vesel tega dosežka. Vem pa, da me čaka še precej treninga, da bom hiter tudi na preostalih dirkah« je po zmagi na Slovaškem povedal Logar in se ob tem za nasvete zahvalil Marku Jermanu ter Juretu Mušiču, Jerneju Žajdeli in Mihi Lisjaku za pomoč med samo dirko.

Naslednja dirka državnega prvenstva bo v začetku julija na Grobniku.

za AMD Domžale, Bojan Sebal; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi