Preobrat v Kopru za zmago Calcit Water Pola

Vaterpolisti Grafist Kopra so tudi v petem krogu državnega prvenstva ostali brez točk, saj jih je s 13:8 (1:5, 1:1, 7:1, 4:1) premagal Calcit Water Polo. Koprčani bodo v prihodnjem krogu spet igrali doma, v goste jim prihaja AVK Triglav, Kamničane pa čaka še eno gostovanje, in sicer v Ljubljani. Obe tekmi bosta 11. marca.

Koprčani so pred današnjo tekmo v vseh treh dozdajšnjih tekmah letošnjega državnega prvenstva ostali praznih rok, medtem ko so Kamničani igrali neodločeno z Ljubljano Slovanom. V ligi AWL so pred dobrim mesecem dni v Kranju, z golom razlike, zmagali predlanski državni prvaki, ki so v začetku druge četrtine zaostajali že za pet golov (1:6). A na sredini tretje četrtine so izid že izenačili, na zadnji odmor pa so odšli s prednostjo dveh golov. Na koncu so zmagali celo s petimi goli razlike.

Domači vaterpolisti so tudi tokrat igrali v nepopolni zasedbi, toda z golom Milisava Janoševića so po petih minutah igre vodili s 3:0, ko pa je Amel Turkovic v prvi minuti druge četrtine zadel za 6:1, je vse kazalo na njihovo zmago. Toda s tem se nikakor niso sprijaznili Kamničani, ki so v tretji četrtini uprizorili popolni preobrat. Martin Stele je v peti minuti tretje četrtine izenačil izid na 6:6. Turkovic je v naslednjem napadu Koprčane še zadnjič popeljal do vodstva, kajti po golih Steleta in Luke Soklerja so gostje prišli do lepe prednosti. V začetku zadnje četrtine je Janošević še vrnil nekaj upanja za koprsko ekipo, vendar so gostje nadaljevali z učinkovito igro in prišli do prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

Teodor Bašič, igralec Grafist Kopra: »Začeli smo dobro, vodili smo s 5:1, nato smo v drugi četrtini še držali korak z njimi in ohranili prednost, toda v tretji četrtini nam ni šlo prav nič od rok. Že vso sezono imamo veliko težav s poškodbami, vendar tudi to ni opravičilo. V drugem polčasu ni bilo nič dobrega.« 

Gašper Žurbi, igralec Calcit Water Polo: »Prišli smo do prve zmage v državnem prvenstvu, vendar smo si v prvi četrtini zelo otežili tekmo. Domačine smo morali loviti skozi vso tekmo, vendar smo se zbrali in jo uspešno pripeljali do konca.«

Grafist Koper – Calcit Water Polo 8:13 (5:1, 1:1, 1:7, 1:4)

Koper – Olimpijski bazen v Kopru, sodnika: Carič, Homovec.

Grafist Koper: Lončarevič, Janošević 2, Krivičić 3, Fičur, Nastran, Bašić, Turkovic 2, Sajko, Šulić, Jaćimović 1, Parovel. Trener: Marino Cetin.
Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Stele 2, Sokler 2, Gledec 1, Leskovec 1, Kordež, Blažević 1, Gole, Cerar 3, Briški 3, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Avtor: Miha Štamcar; Foto Aleksander Sokler

 

Tagi