Pred evropskim prvenstvom kamniški in domžalski lokostrelci v vrhunski formi

Lokostrelska zveza Slovenije od 14. do 19. februarja 2022 v Laškem organizira evropsko dvoransko prvenstvo v lokostrelstvu. Tekmovali bodo 304 najboljši lokostrelske in lokostrelci iz 30 držav. Med njimi tudi najboljši slovenski, kamniški in domžalski tekmovalci, vključno z Žigo Ravnikarjem, ki je Slovenijo zastopal na poletnih olimpijskih igrah Tokyo 2020, Denom Habjanom Malavašičem, lokostrelcem leta 2020, državno prvakinjo Anjo Šarec in državnim prvakom Timejem Jerasom in z odličnimi Tejo Habjan, Miho in Matijo Rožičem.

Člani kamniškega lokostrelskega kluba, v katerem trenira kar nekaj vrhunskih domžalskih lokostrelcev, so na prihajajoče evropsko prvenstvo odlično pripravljeni. Na državnem dvoranskem prvenstvu, ki je potekalo januarja v Šenčurju, so namreč tekmovalke in tekmovalci Lokostrelskega kluba Kamnik pobrali dobršen del medalj in nazivov državnih prvakinj in prvakov.

Državni prvakinji sta postali Anja Šarec v kategoriji kadetinje (ukrivljeni lok) in Katja Šarec v kategorijah kadetinje in članice (sestavljeni lok). Med mladinkami (ukrivljeni lok) sta morali Teja Habjan in Nika Ogrinc priznati premoč za štiri točke zlati Mii Velkovi iz Ankarana, a tudi 4. mesto je šlo v Kamnik Sofii Dyvinets.

Med deklicami (ukrivljeni lok) je podprvakinja postala Alja Perovšek.

Med članicami (ukrivljeni lok) je slavila Anja Šarec, 3. mesto je zasedla Teja Habjan, pred Niko Ogrinc.

Naslovi državnih prvakov so šli Oskarju Gnidovcu med kadeti (ukrivljeni lok), Timeju Jerasu med mladinci (ukrivljeni lok) in med člani Luki Arnežu (ukrivljeni lok). Uspeh med člani (ukrivljeni lok) sta kronala Den Habjan Malavašič z 2. in Miha Rožič s 3. mestom. Matija Rožič je osvojil bronasto medaljo med mladinci (sestavljeni lok).

Med ekipami kadetinj (ukrivljeni lok) je 3. mesto pripadlo sestavi Pia Zabret Verbole, Zala Koncilja in Anja Šarec. Prvo mesto med ekipam mladink (ukrivljeni lok) je zasedla ekipa »Kamnik 1« v sestavi Anja Šarec, Nika Ogrinc in Teja Habjan, na 4. mestu je bila ekipa »Kamnik2« (ukrivljeni lok), ki so jo sestavljale Lara Ošap, Zala Koncilja, Pia Zabret Verbole.

Med članicami (ukrivljeni lok) sta kamniški ekipi osvojili dve medalji: zlato je šlo ekipi »Kamnik 1« v sestavi Anja Šarec, Teja Habjan in Teja Slana, ki so premagale Ankarančanke, bron pa ekipi »Kamnik 2« z Niko Ogrinc, Zalo Koncilja in Pio Zabret Verbole. Na 4. mesto se je uvrstila ekipa »Kamnik 3« s Sophio Dyvinets, Laro Ošap in Aljo Perovšek.

Kamniška ekipa v sestavi Oskar Gnidovec, Maj Berčič in Timej Jeras je zasedla 4. mesto med mladinci (ukrivljeni lok). Kamniški ekipi sta med moškimi oz. članskimi ekipami (ukrivljeni lok) zasedli prvi dve mesti. Zmagala je ekipa »Kamnik 1« v sestavi Luka Arnež, Žiga Ravnikar in Miha Rožič, pred ekipo »Kamnik 2« z Denom Habjanom Malavašičem, Timejem Jerasom in Martinom Gostinčarjem.

Izjemno bero odličij so dopolnile tudi sicer dobre uvrstitve ostalih, tudi najmlajših tekmovalcev.

Patricija Verbole, foto: LKK

Tagi