Pred evropskim ekipnim prvenstvom v šahu – Luka Lenič: “Želimo si med prvih 10”

Na Šahovski zvezi Slovenije je potekala novinarska konferenca pred začetkom evropskega ekipnega prvenstva za člane in članice v šahu, ki bo od 11. do 22. novembra potekalo v Termah Čatež. Na tekmovanju bo sodelovalo 39 ekip v odprti članski konkurenci in 31 v ženski konkurenci. Skupaj se bo prvenstva udeležilo 346 tekmovalcev in tekmovalk, od tega 136 velemojstrov in 23 ženskih velemojstric. Če upoštevamo še spremljajoče osebje, predvsem trenerje, bo njihovo število še večje.

Slovenski člani bodo nastopali z dvema ekipama, v prvi bodo Domžalčan Luka Lenič, Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik in Tim Janželj, prav tako tudi članice, v prvi zasedbi bodo Laura Unuk, Zala Urh, Lara Janželj, Domžalčanka Tea Vidic in Monika Rozman. Selektorja obeh zasedb, Matjaž Mikac in Aljoša Grosar ter prvi deski moške in ženske ekipe, Luka Lenič in Laura Unuk, so spregovorili o svojih ciljih, ki so uvrstitev med 15 najboljših, če bo le mogoče, pa tudi med najboljših 10. Luka Lenič je dejal, da je prednost naših ekip, ker sta v njih zelo dobro vzdušje in borbenost, kar se odraža tudi pri soočanju s težkimi nasprotniki.

Z novinarske konference na Šahovski zvezi Slovenije. (Foto: Matjaž Mazzini)

Nedavno se je končala slovenska državna liga, v kateri je nastopila vrsta reprezentantk in reprezentantov iz slovenskih ekip, ki bodo nastopile v Termah Čatež. Luka Lenič je v šali dejal, da je bila državna liga otroški vrtec, v primerjavi z vsem, kar jih še čaka na skorajšnjem evropskem ekipnem prvenstvu.

Avtor: Jože Skok; Foto: Matjaž Mazzini

Tagi