Potrdile prvo mesto po dveh tretjinah prvenstva

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Formis s 3:0 (10, 18, 15). Že v sredo, 18. januarja, bodo v prvi tekmi tretjega dela državnega prvenstva igrale v Novi Gorici.

V svoji prvi tekmi v letu 2023 so aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje zabeležile še trinajsto zmago v domačem prvenstvu. Čeprav so imele v zadnjem času kar nekaj težav z boleznimi, tako niso igrale Sara Hutinski, Maša Pucelj in Zala Gorjup, to ni vplivalo na njihovo igro in po dobri uri so proti Hočankam vknjižile vse tri točke. To je bila že dvanajst zmaga Kamničank brez izgubljenega niza, ki bodo v zadnjo tretjino rednega dela prvenstva – kdaj bo na sporedu preložena tekma 13. kroga v Mariboru proti Novi KBM Braniku, še ni znano -, vstopile s prvega mesta.

V uvodnem nizu so gostje na servis Nike Milošič in bloku Žane Godec povedle s 3:1, toda njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti domače odbojkarice so po asu Lucille Charuk in bloku Anamarije Vovk prišle do dveh točk prednosti (5:3), po novem bloku asu, tokrat M. Đorđević z 9:4. Tudi v nadaljevanju niza so imele Hočanke težave na sprejemu, kajti po novi seriji uspešnih servisov, tokrat Vovk, ki je dosegla tudi dva asa, je bilo že 17:5. Niz je bil s tem odločen, Kamničanke so bile ob tem še učinkovite v napadu, v sami končnici niza pa je Andjelka Radišković s tremi zaporednimi asi in uspešnim napadom potrdila domače vodstvo z 1:0 v nizih. V prvem nizu so domače odbojkarice imele kar sedem asov, zanimivo pa je, da sta ekipi naredili le po eno lastno napako.

Bolj izenačen je bil drugi niz, tudi zato, ker Kamničanke niso bile več tako uspešne na servisu, saj so s servisom dosegle le še dve neposredni točki, obakrat Radišković. Prav na njen servis so v uvodu povedle s 5:0, po napadu Charuk tudi že z 11:4. Vendar so se gostje vrnile v igro, kajti po uspešnem napadu Godec so pred vstopom v končnico niza prišle le na točko zaostanka (18:19). Toda zanje so bili spet usodni začetni udarci Radišković, ki je z asom tudi končala drugi niz, pred tem pa je bila v napadu trikrat zaporedoma uspešna Vovk.

Večji del tretjega niza je bil spet v znamenju domačih odbojkaric, ki so po zaostanku z 0:2, z asom Charuk povedle z 9:3. S tem pa težav na sprejemu za Hočanke še ni bilo konec, saj jim je nove težave povzročala Naja Boisa, ki resda ni dosegla asa, zato pa so njene soigralke dosegle štiri zaporedne točke za visoko vodstvo s 15:5. Dve o štirih točk so dosegle z blokom. Z drugim polminutnim odmorom je gostujoči trener Miloš Milić zaustavil nalet domače ekipe, njegove varovanke pa so s štirimi zaporednimi točkami svoj zaostanek nekoliko zmanjšale. Za mirno nadaljevanje tekme sta nato poskrbeli najbolj izkušeni odbojkarici v domači ekipi, Radišković in Charuk, kajti o kamniškem vodstvu z 19:10, je bila tekma bolj ali manj odločena. V končnici niza se s po dvema točkama izkazali Boisa in Neja Čižman, ki je tudi dosegla zadnjo točko na tekmi.
Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V zadnjem času smo imeli nekaj zdravstvenih težav, zato danes nekatere niso igrale, toda to tako ali tako ne sme vplivati na našo igro. Imamo dovolj kakovostnih igralk, ki morajo takšno tekmo mirno pripeljati do konca. To nam je tudi uspelo, od prve točke naprej smo igrali zbrano, brez podcenjevanja in rezultat takšne igre je tudi visoka zmaga.«

Calcit Volley – Formis 3:0 (10, 18, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Klinar, Tomec.

Calcit Volley: Gorjup, Radišković 18, Vovk 11, Đorđević 6, Hutinski, Boisa 4, Kregar 10, Charuk 10, Vukojević, Pucelj, Čižman 6, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.
Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko, Šteharnik 3, Zupan (L), Godec 8, Uršič 1, Grubišič Čabo 7, Milošič 9, Divjak , Klavžar 1, Halužan Sagadin 4, Bračič 1. Trener: Miloš Milić.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi