Pošasti po zlato v Velenje

Navkljub ali pa ravno zaradi koronske pavze, ki se je dotaknila tudi najmlajših plesalcev, so se že v lanskem šolskem letu razvijale prave plesne pošasti.

Mentorica Simona Kočar, ki že vrsto let s srcem predaja znanje najmlajšim plesalcem, se je v začetku leta odločila, da s svojo plesno skupino, ustvari nekaj drugačnega. Da se vrnejo k otroški radovednosti, v iskanje lastnega giba ter da tišino v skupini napolnijo s kriki, ropoti in glasnimi dihi. Vso ustvarjalnost in strast do plesa bi bilo greh pospraviti pod preprogo, zato so se najprej odpravili na občinsko plesno revijo Finesa plesa v Kamnik po bronasto priznanje, nato na Kranjski regijski reviji Namig s srebrnim priznanjem prepričali žirijo s svojim nastopom in se uvrstili na festival Pika miga.

V nedeljo 9. oktobra 2022, se je skupina 20 plesalcev plesnega studia Impulz odpravila v Velenje, kjer si je s svojim odličnim nastopom s točko Pošasti z dna morja priplesalo zlato priznanje. Simona poudarja, da so plesalci ves čas dodajali svoj pečat h koreografiji in je ravno zato res naša, opisali pa so jo takole: “Daleč od naših oči, kjer se globoko pod površjem morje sreča z morskim dnom. Točno tam, kjer se sreča voda s kamenjem, bivajo bitja. Skrivnosti glas jih prebuja iz spanca in jih vabi. Vabi jih v svoj glas, svoj krik in svoj gib. Tam srečajo sebi drugačne a drug drugemu podobne, tam živijo pošasti z dna morja.

Dragi plesalci, čestitke in pogumno naprej v plesni svet!

Seznam nastopajočih: Melani Ambrožič, Leo Bratkovič, Ema Brojan, Zoja Dobravec. Alexis Krasna Gombač, Hanna Hauzer, Vivian Ashley Hauzer, Eva Janežič, Trina Jarc, Inja Lednik, Ella Pika Logaja, Sofia Meh Trnovšek, Ana Osvald Mičanović, Ela Pušenjak, Brina Šifrer, Loti Vozel, Maša Vozel, Ema Vrtovec, Lisa Železnik, Zoja Železnik.

Saša Volk Cicmil; Foto: Ksenija Mikor

 

Tagi