Po zmagi nad Mladostjo Mevzo končali na prvem mestu

Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volley so v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige na turnirju v Zagrebu premagali Mladost s 3:0 (19, 24, 14). V soboto bodo Kamničani, ob 19. uri, v sedmem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige doma igrali z ekipo Fužinar SijMetal.

Mladost Zagreb – Calcit Volley  0:3 (-19, -26, -14)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 100, sodnika: Tillmann, Adler (oba Madžarska).

Mladost Zagreb: Goč 3, Smolej 1, Milič, Ivić, Vlasić, Repek 7, Pervan (L), Ecker 7, Gajić 8, Jakopec 4, Busak Vidaković (L), Stanković 2, Cvanciger 10. Trener: Ratko Periš.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 2, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 3, Mitrašinović 2, Brunet 16, Bakonji 3, Dulčev 11, Pavlović 5. Trener: Mladen Kašić.

Z včerajšnjo zmago proti madžarski ekipi MAV Elore-Foxconn so si kamniški odbojkarji zagotovil uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, z zmago proti Zagrebčanom pa tudi prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Nekaj težav so imeli le v drugem nizu, v prvem in predvsem v tretjem pa so bili ves čas boljši nasprotnik.

V prvem nizu sta se ekipi do desete točke, ko je izenačil Uroš Pavlović, ekipi menjavali v vodstvu, po asu Lazara Bruneta pa so Kamničani prvi prišli do nekaj večje prednosti (13:10). Domači odbojkarji so še prišli na točko zaostanka (13:14), niz pa je bil odločen na servis Jureta Okrogliča, ko so slovenski podprvaki z delnim izidom 4:0 prišli do šestih točk prednosti (20:14). Visoke prednosti niso več izpustili iz rok, niz pa se je končal z lastno napako Zagrebčanov.

Z blokom Clemensa Eckerja so domačini v začetku drugega niza povedli s 6:3, z asom Uroša Nikolića in uspešnim napadom Uroša Pavlovića pa so Kamničani izid že na sedmi točki izenačili. Nato so bili spet Zagrebčani tisti, ki so v izenačenem nizu prvi prišli do dveh točk prednosti (13:11), prav tako so s točko Samuela Goča prvi prišli do zaključne žoge za izenačenje v nizih. Gostje so jo rešili, tako kot tudi drugo, zato pa so po novih treh lastnih napakah odbojkarjev Mladosti dobili tudi drugi niz.

V tretjem nizu so se Kamničani dokončno sprostili, delo so jim olajšali tudi domači odbojkarji, kajti po novih treh njihovih lastnih napakah je bilo že 10:3 za Calcit Volley. Visoko vodstvo varovancev Mladena Kašića ni uspavalo, z asom Nikolića je bilo 12:4, po asu Bernarda Bakonjija in bloku Tomislava Mitrašinovića pa že 22:10. Tekma je bila s tem odločena, tako kot prva dva niza pa se je tudi tretji končal z lastno napako domače ekipe.

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Po vsem tem, kar se nam je v zadnjem času dogajalo, tu mislim na poraza s Triglavom in Mariborom, nam je srednjeevropska liga prišla zelo prav, saj smo bili spet dva dni ves čas skupaj. Ves čas smo imeli veliko komunikacije, veliko smo se pogovarjali o odbojki, zmagi proti Madžarom včeraj in Zagrebčani danes, pa sta prišli ob pravem trenutku, vendar moramo priznati, da sta obe ekipi slabši od Mariborčanov. Ampak ne glede na to so takšne zmage dobrodošle in upam, da bomo tako nadaljevali tudi v prvenstvu. S turnirjem v Zagrebu sem zato zadovoljen, še zlasti zato, ker smo redni del tekmovanja končali na prvem mestu.«

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi