Po zmagi doma še zmaga v gosteh

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v Kopru premagale Ankaran s 3:0 (14, 21, 16). Že v torek čaka Kamničanke prva tekma v srednjeevropski ligi, ob 20. uri bodo gostile Kaštelo, prihodnjo soboto pa bodo v tretjem krogu državnega prvenstva gostovale v Ljubljani pri Krimu.

V kamniškem taboru so v drugem krogu državnega prvenstva pričakovali težjo tekmo kot v uvodu, ko so doma v sredo premagali ATK Grosuplje. Ankaranska ekipa je v novo sezono vstopila okrepljena, z nekaj novimi igralkami, dve od njih, Katja Mihalinec in Tina Grudina sta dolgo nosili tudi kamniški dres, že od lani za Ankarančanke, ki so v prvem krogu nekoliko nepričakovano izgubile s Formisom, igra Tina Kraker, še ena od nekdanjih kamniških igralk. Vendar Kamničanke, ki so v Koper prišle brez kapetanke Lucille Charuk in Nenneh Sillah, niso imele večjih težav, da so vknjižile nove tri točke.

Začetek prvega niza je pripadel Kamničankam, ki so po dveh zaporednih točkah Maše Pucelj povedle z 8:3, tudi po polminutnem odmoru Sebastjana Mikše pa domačinke niso ulovile priključka. Svoj zaostanek so resda hitro znižale na dve točki zaostanka (6:8), bilo je tudi še 7:10, toda po uspešnem napadu Klare Kregar je bilo že spet pet točk naskoka za gostje (12:7). V končnici niza so Kamničanke, ki so bile učinkovite v napadu (64-odstotne) in uspešne tudi v bloku (4) dosegle pet zaporednih točk. Zadnji dve po lastnih napakah domače ekipe.

Bolj izenačen je bil drugi niz, ki so ga spet bolje začele Kamničanke in po bloku Mile Đorđević prišle do treh točk prednosti (7:4). Tri točke prednosti so imele še pri 11:8, toda na servis Emi Jurič je prišlo do preobrata. Domača ekipa je dosegla pet zaporednih točk in bila nato v prednosti vse do izida 19:18. V končnici niza so se aktualne državne prvakinje zbrale, Sara Hutinski je izid izenačila na 20. točki, Kregarjeva je poskrbela za prvo vodstvo po daljšem času, Andjelka Radišković in še enkrat Hutinski za vodstvo s 23:20. Najbolj razpoložena igralka tekme, Radiškovićeva, je tudi končala drugi niz.

V tretjem nizu so kamniške odbojkarice s točko Ane Marije Vovk povedle s 6:2, podobno kot v drugem nizu pa so se jim Ankarančanke hitro približale. Z asom Katje Mihalinec le na točko zaostanka (6:7). Vendar veselje v domači ekipi ni dolgo trajalo, na servis Klare Kregar, dosegla je tudi en as, in dveh zaporednih točkah Radiškovićeve je bilo že 13:7 za Calcit Volley. Za novo najvišjo prednost je poskrbela kamniška podajalka Đorđevićeva, zanjo je bila to že deveta točka na tekmi. S tem je bila tekma, ki se je končala s še eno lastno napako Ankarančank, odločena.

Izjava po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Normalno je, da so med tekmo tudi padci v igri, mi smo ga imeli le sredi drugega niza, ko so domačinke dosegle pet zaporednih točk. Drugače pa me zelo veseli, da smo ohranili svoj ritem skozi vso tekmo in smo tiste zadeve, ki smo se jih dogovorili, ohranili na solidni ravni in tudi s takšnimi tekmami lahko gradimo svojo igro ter jo nadgrajujemo. Karkoli drugega ne bi bilo pozitivno in to je tisto, s čimer sem najbolj zadovoljen, saj je tekma z zagrebško Mladostjo v kvalifikacijah lige prvakinj vse bližje. Ankaran še zdaleč ni naivna ekipa, ko se jim bo pridružila še Sara Valenčič, bo le še močnejši. Morda je bilo od zunaj videti, da smo lahko prišli do zmage, vendar ni bilo tako.«

Ankaran – Calcit Volley 0:3 (-14, -21, -16)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 100, sodnika: Pevc, Hodžić.

Ankaran: Kolbl (L), Kolenc 1, Kovačič, Pregl 3, Forštnarič 2, Žnidar 6, Grudina 1, Cerovac, Mihalinec 10, Jurič 8, Grbas, Kaker 4. Trener: Sebastjan Mikša.

Calcit Volley: Gorjup, Radišković 14, Vovk 6, Đorđević 9, Hutinski 9, Boisa, Kregar 9, M. Pucelj 6, Čižman 7, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi