Po začetnem ogrevanju do gladke zmage tudi v Šempetru

Calcit Volley

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:1 (-23, 19, 15, 16). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 14. februarja, ob 20. uri, gostile GEN-I Volley.

SIP Šempeter – Calcit Volley  (23, -19, 15, 16)

Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev, sodnika: Novak, Jovanović.

SIP Šempeter: Božič 7, Koren, Lebič 1, Puckmeister, Jelen (L), Bavdaž 1, Anas. Žnidar 10, Bulc 11, Ana Žnidar, Kogelnik 1, Sevčnikar 1, Eržen 7, Kadunc (L), Kranjc 8. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Rituper 12, Radišković, Šen 13, Najdič 4, Hutinski 9, Boisa, Charuk, Grubišič Čabo (L), Pucelj 22, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Zaradi prenosa na Sportklub TV, je bila tekma osmega kroga modre skupine med Šempetrankami in Kamničankami že nocoj. Pred slabimi tremi tedni so šempetrske odbojkarice v Kamniku v prvem nizu presenetile varovanke Bruna Najdič, ki so potem v preostalih treh nizih nadigrale svoje nasprotnice, tako kot tudi v obeh tekmah prvega dela sezone. Podobna zgodba je bila tudi nocoj v Šempetru, ko so domače odbojkarice sicer spet dobile uvodni niz, v preostalih treh pa so bile veliko boljše Kamničanke, pri katerih se je z  točkami izkazala Maša Pucelj, s petimi oziroma štirimi bloki pa Lara Rituper in Sara Hutinski.

Tudi v zadnji medsebojni tekmi rednega dela prvenstva so uvodni niz bolje začele šempetrske odbojkarice, ki so po točki Katarine Bulc povedle z 8:5, vodile pa so tudi z 9:6. Na servis Sare Najdič, ki je dosegla tudi as, so gostje z blokom Sare Hutinski povedle z 12:9, toda po njihovi lastni napaki so domače odbojkarice povedle z 19:18. Najdičeva je z asom svojo ekipo še popeljala do vodstva z 20:19, gostje so vodile tudi še z 22:21, vendar so Šempetranke z asom Maše Božič spet prišle do minimalne prednosti, po napaki gostij pa do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Ana Marija Kranjc je izkoristila drugo.

Z asom Božičeve so Šempetranke v drugem nizu še vodile s 4:3, kar pa je bilo njihovo zadnje vodstvo, kajti po dveh zaporednih točkah Maše Pucelj so Kamničanke povedle z 8:4. Čeprav je Bulčeva še izenačila izid na 8:8, so gostje po dveh zaporednih napakah domače ekipe so gostje prišle do prednosti petih točk (14:9). Šempetranke so se s točko Darje Eržen še približale na dve točki zaostanka (14:16), vendar kamniške odbojkarice niso dovolile preobrata. Z asom Pucljeve so prišle do šestih točk prednosti (23:17), z blokom Hutinskijeve pa so izenačile izid v nizih.

V tretjem nizu so kamniške odbojkarice nadaljevale z dobro igro, saj so po bloku Najdičeve povedle z 8.3, po napaki domače ekipe pa že z 9:3. Domači trener Beno Božič je pri zaostanku sedmih točk (4:11) zahteval polminutni odmor, ki je, vsaj za trenutek, prinesel priključek, kajti asu Anastazije Žnidar so Šempetranke prišle le še do točke zaostanka (13:14). To pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Na servis Asje Šen, dosegla je tudi tri zaporedne ase, so Kamničanke povedle z 20:13 ter tudi ta niz zanesljivo rešile v svojo korist.

Četrti niz se je začel z dvema blokoma Hutinskijeve, napako domače ekipe in točko Šenove, pri zaostanku štirih točk (0:4) pa je Beno Božiče že posegel po polminutnem odmoru. Po njem so Šempetranke za trenutek zaustavile nalet gostij, a le za trenutke, kajti potem, ko so prišle na dve točki zaostanka (2:4), je kamniška ekipa po napadu Pucljeve pobegnila že za pet točk (8:3). Odlična Pucljeva je s svojim prvim blokom na tekmi, sicer pa že z 19. točko, Kamničankam priborila prednost šestih točk (10:4), tudi po drugem polminutnem odmoru pa je novo točko za gostje prispevala Andjelka Radišković. Tekma je bila bolj ali manj odločena po bloku Lare Rituper in vodstvom Calfcit Volleyja s 15:6. Do konca niza aktualne državne prvakinje visokega vodstva niso več izpustile iz rok. Tekma se je končala z napako domače ekipe na servisu.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi