Plesalci Plesnega kluba Miki so 4-krat postali svetovni prvaki

Slovenija je od 13. do 15. 11., v Laškem gostila svetovno prvenstvo v street dance show-u. Nadvse ponosni smo na izjemne uspehe Mikijevcev, saj je na prvenstvu kar 4-krat zaigrala slovenska himna v čast Mikijevih plesalcev.

Z odličnimi uspehi in večkratnimi naslovi državnih prvakov, smo se Mikijevci uvrstili na svetovno prvenstvo. Slovenijo in Plesni klub Miki je v Laškem zastopalo kar 44 plesalcev pod vodstvom trenerjev in koreografov Andraža Mraka in Anje Jurić, in prav vseh 44 plesalcev je domov prineslo zlato medaljo. Ta izjemen uspeh se bo zapisal v zgodovino našega plesa.

Na najvišji stopnički je tako stala otroška street show formacija SURPRISE PARTY kot tudi mladinska street show formacija WHAT REALLY HAPPENED. Plesalci obeh formacij so se veselili že uvrstitve v finale svetovnega prvenstva, ob razglasitvi prvega mesta pa je bilo veselje resnično neopisljivo. Poleg obeh zlatih formacij si je naslov svetovnega prvaka med solo dečki priplesal tudi Liam Eusebio Junkar. Naš članski duo Maša Skočaj in Žiga Farkaš, ki že leta niza vrhunske uspehe na vseh mednarodnih tekmovanjih, je tudi letos prepričal sodnike, da so ju uvrstili na 1. mesto.

Poleg štirih osvojenih zlatih medalj sta Patricija Flis in Gaber Rebolj Mikijevim uspehom dodala še srebrno, saj sta med otroškimi dvojicami osvojila naslov svetovnih podprvakov. Na prvenstvu pa sta se predstavili tudi solistki Patricija Flis med street deklicami ter Tijana Pilić med starejšimi mladinkami ter v močni konkurenci obe osvojili 9. mesto.

Vsi naši street dance show plesalci s koreografoma in trenerjema Andražem in Anjo so se za te prigarane uspehe mnogokrat odrekli marsičemu, v ozadju je bilo ogromno discipline, močne volje in želje, ki pa so bile poplačane na najboljši možni način.

Naši plesalci pa imajo tudi najboljše navijače, saj so bili starši, prijatelji ter sorodniki najglasnejši v dvorani Tri Lilije v Laškem. Vzdušje je bilo zares enkratno in prav gotovo bo vsem Miki udeležencem ostalo v spominu za vedno.

Zahvala za celoletno podporo Mikijevega športnega programa gre Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Za Plesni klub Miki zapisala Anja Jurić; Foto: Plesni klub Miki

Tagi