Plavalni klub Calcit Kamnik za slovensko reprezentanco na Cipru in v Beogradu

Prvi aprilski konec tedna sta potekala dva večja plavalna mitinga, katerih so se udeležili tudi plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik v okviru kadetske in mladinske reprezentance Slovenije.

Multinations Cup je ekipno tekmovanje. Točkuje se samo en plavalec posamezne države, ki je vnaprej določen. Vsi ostali plavalci iste države plavajo izven konkurence in nimajo končne uvrstitve, prizna pa se jim rezultat.

Plavanje izven konkurence plavalcem omogoča več posamičnih štartov na samem tekmovanju.

Na Cipru je potekal Multinational Junior Swimming Cup za katerega je normo dosegel Nik Peterlin. Nik Peterlin je z osebnim rekordom 15:47,76 za Slovenijo osvojil bronasto medaljo v disciplini 1500 m prosto. Nik je v hudi konkurenci priplaval tudi osmo mesto na 400 m prosto.

Za kadetsko reprezentanco Slovenije pa sta v Beogradu na Multinational Youth Cupu nastopila Ivana Lukan in Rok Vejnovič. Oba sta odplavala osebne čase, Rok pa je v disciplini 400 m mešano osvojil odlično 9. mesto.

Prepričani smo, da nas bodo naši plavalci še dolgo razveseljevali z odličnimi rezultati tako na domačih kot tujih tekmah.

Čestitke plavalcem in trenerju!

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Člani PKK

Tagi