Planinci pokazali zobe

Po odigranem petem krogu in zaostali tekmi četrtega kroga v ligi metanja podkev, je postalo jasno, da se ekipa PD Komenda 1 vrača na » pota stare slave«. Namreč, po hudem boju jim je uspelo premagati večnega rivala BK Mengeš (4:3) in v gosteh deklasirati ekipo iz Vira Saharo bar. Vendar pa rezultat 1:6 v korist Komendčanov, ni pravi prikaz iger na igrišču, saj so bile vse tekme »na knap«, kot se v podkvarskem žargonu radi izražamo. Enako velja za tekmo v Mengšu, med BK Mengšem in ŠD Loko (6:1).

To, kar pa se je dogajalo na Gobavici med večnima rivaloma Fartek Team in Mengeško koča je pa srhljivka. Po izmenjavanju v vodstvu, je v dramatični končnici 3:3 (1:1) in 21:21 v podaljšku Jože Fartek st. ugnal nadobudnega Anžeta Dermastjo in priigral 2 točki domači ekipi.

Nič drugače ni bilo v Komendi. Ekipa PD Komenda 2, je po zaostanku z 1:3 proti ekipi Bife Juhant priredila prvovrstno presenečenje in v zaključku strla goste. V zadnji tekmi je odločil domači kapetan Silvo Poreber proti šefu ekipe Bife Juhant Sebastjanu Juhantu.

V spomladanskem krogu nas čakata še dva kroga in tri zaostale tekme, tako da razburjenja še ne bo konec.

Avtor: Matjaž Anžlovar; Foto: Liga v metanju podkev

Tagi