Pirueta z državnega prvenstva odnesla kar 5 zlatih odličij

Petkrat zlato, dvakrat srebro in dvakrat bron. To je zajeten kupček medalj, ki so si jih na državnem prvenstvu v umetnostnem kotalkanju priborile mlade tekmovalke Kotalkarskega kluba Pirueta Domžale.

Po dolgem tekmovalnem premoru so umetnostne kotalkarice KK Pirueta le dočakale priložnost, da se vnovič pomerijo s konkurenco, kar je tako športnice kot tudi trenerje izjemno razveselilo. Prva napeta in prav zaradi izgube lanske tekmovalne sezone, ki je izostala zaradi epidemioloških ukrepov, tudi težka preizkušnja jih je čakala v Šempetru pri Novi Gorici, kjer se je 19. junija 2021, odvijalo mednarodno tekmovanje Pokal Kristal. Razumljivi tremi in izjemno močnim tekmicam navkljub, so se pogumno spoprijele z izzivom in se odlično odrezale. Na domačo ploščo so se na treninge vrnile z lepimi dosežki in, kar je najpomembnejše, z odločenostjo, da do državnega prvenstva še bolj izpilijo svoje nastope. To jim je tudi uspelo.

Teden dni pred državnim prvenstvom so se s konkurentkami iz več držav pomerile še na 2. Pokalu zelenega zmajčka v ljubljanski Hali Tivoli, kjer je bilo nervoze že precej manj. Prav vse so tako tehnično kot tudi koreografsko dobro izpeljale svoje proste programe, kar jim je prineslo dve drugi, eno tretje, dve četrti in eno peto mesto. Enkratne uvrstitve so bile tudi odlična popotnica za glavno tekmovalno preizkušnjo – državno prvenstvo.

Sledili so še zadnji pripravljalni treningi pod strokovnim vodstvom, nato pa so v soboto, 3. julija, v zgodnjih jutranjih urah v Novi Gorici prireditelji otvorili Državno prvenstvo v umetnostnem kotalkanju 2021, ki je potekalo dva dni v pokritem športnem kompleksu. Najprej so se tekmovalci pomerili v disciplini obveznih likov, kjer so se z zlatom okitila kar tri dekleta KK Pirueta: prvo mesto so vsaka v svoji starostni kategoriji zasedla Izabela Deisinger, Klara Kaplan in Taja Cerar. Srebro je v obveznih likih osvojila Katarina Hribar, bron pa Maruša Ožbolt. Sledile so preizkušnje v prostem kotalkanju, kjer so predstavnice kluba dosegle sledeče rezultate: prvi mesti sta osvojili Katarina Hribar v kategoriji D1 in Janja Blaž v kategoriji E2, naslov državne podprvakinje pa si je v kategoriji Cicibank prikotalkala Aliana Vutkovič. Na tretjo stopničko je v kategoriji D2 stopila Klara Kaplan, Taja Cerar pa je v kategoriji starejših deklic za las zgrešila stopničke in pristala na odličnem 4. mestu. Te izjemne rezultate v prostem umetnostnem kotalkanju so dopolnile še Izabela Deisinger prav tako s četrtim mestom, Maruša Ožbolt s petim, Tamara Golmajer s šestim in Zorka Jeraj s 13. mestom. Skupno je tako domžalski klub za umetnostno kotalkanje s prvenstva, ki šteje tudi kot eno izmed tekmovanj za Pokal Slovenije, odnesel kar devet odličij.

Čestitke vsem marljivim športnicam ter srčna zahvala njihovim staršem za spodbudo in podporo. Zdaj si bodo v klubu privoščili malce zasluženega oddiha, nato pa že v avgustu zopet veselo na delo. Pred pričetkom novega šolskega leta so znova v načrtu tudi intenzivne klubske priprave na Rogli, kjer se bodo dekleta urila za jesenski del tekmovalnega programa.

Avtor: KK Pirueta Domžale; Foto: KK Pirueta Domžale

 

Tagi