Pintar tik pod stopničkami, Logar padel

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je gostil tretjo letošnjo dirko državnega prvenstva v mini hitrostnem motociklizmu. Na dirki sta nastopila tudi dva člana AMD Domžale, Johan Pintar je bil četrti v razredu minimoto otroci 1, Enej Logar pa je nastop v razredu mini GP 10 zaključil s padcem v drugi vožnji.

AMD Domžale ima letos svoje tekmovalca tudi v razredu minimoto otroci 1 in sicer je to Johan Pintar. Mladi Pintar šele prvo leto nastopa na dirkah državnega prvenstva, uvodni dve dirki, potekali sta v Vrtojbi in Krškem, pa je zaključil na 9. in 7. mestu. Še precej bolje je nastopil na dirki v Slovenji vasi, kjer se je uvrstil tik pod zmagovalni oder, na nehvaležno 4. mesto. V prvi vožnji je v cilj pripeljal na petem mestu, z le dvema desetinkama sekunde zaostanka za tekmovalcem pred seboj. V drugi vožnji pa je bil še uspešnejši, saj je ciljno črto prečkal kot četrti, kar je zadostovalo tudi za skupno četrto mesto na dirki.

Na dirki je nastopil tudi Enej Logar v razredu mini GP 10, nastop pa izkoristil kot trening pred nadaljevanjem sezone v razredu supersport 600. Po petem mestu v prvi vožnji, je drugo končal predčasno s padcem.

Enej Logar je po petem mestu v prvi vožnji, drugo končal predčasno s padcem.

Naslednja dirka državnega prvenstva v mini hitrostnem motociklizmu bo 28. avgusta v AMZS Centru Varne vožnje na Vranskem, dirko pa bo organiziralo Avto-moto društvo Domžale. Poleg kategorij državnega prvenstva, bo potekala tudi dirka mednarodnega prvenstva FIM Alpe Adria za kategorijo mini GP.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi