Pia Lovrič z odličnimi predstavami navduševala v Kairu

Za domžalsko teniško igralko Pio Lovrič je uspešen teden, saj je na članskem turnirju serije ITF W15 v Kairu navduševala s svojimi predstavami, s katerimi se ji je uspelo uvrstiti v polfinale. Žal je imela Pia v polfinalu nekaj težav, ki so jih preprečile enakovredne boj s Slovakinjo Škalmovo, zaradi česar se ji ni uspelo uvrstiti v finale.

18-letna slovenska teniška igralka Pia Lovrič je pretekli teden navduševala s predstavami v Kairu na turnirju serije ITF W15, saj se ji je v polfinale turnirja uspelo uvrstiti s tremi prepričljivimi zmagami in brez izgubljenega niza. V boju za četrtfinale je prepričljivo s 6:2 in 6:3 ugnala 1. nosilko turnirja Riyo Bhatio (352. igralka sveta), v nadaljevanju pa je v četrtfinalu premagala 8. nosilko turnirja Rusinjo Anstasie Zolotarevo.

Pot Domžalčanke je v polfinalu zaustavila Slovakinja Chantal Škamlova, ki je pred tem iz turnirja izločila že tudi Živo Falkner. Tokrat se je tako kot v četrtfinalu proti Aniti Husarić znašla v zaostanku z 0:1 v nizih. Lovričeva se je po zaostanku z 2:4 odlično odzvala in uvodni niz dobila z rezultatom 6:4. V nadaljevanju je Slovenka imela nekaj težav, ki so ji preprečile enakovreden boj s Slovakinjo, ta pa se je po dveh osvojenih nizih z rezultatom 6:1 prebila v finale.

Novo sezono je Pia odlično začela že v sredini januarja, saj je na na članskem turnirju z nagradnim skladom 15.000$, ki je potekal v turški Antalyi, drugič v karieri na profesionalnem ITF W15 prišla do naslova v dvojicah. Pia se je takrat v posamični konkurenci borila za finalno vstopnico, a jo je s 6:3 in 6:2 zaustavila domačinka Ipek Öz. 

Miha Ulčar; Foto: Iztok Dimc, Igor Ogrinc

 

Tagi