Pia Lovrič v New Delhiju osvojila dvojno krono, prvič do naslova tudi v posamični konkurenci

Za domžalsko teniško igralko Pio Lovrič je sanjski teden na turnirju serije ITF W15 v New Delhiju, saj je po včerajšnji zmagi v dvojicah, danes zmagala tudi v finalu posamezno in tako na tem turnirju osvojila dvojno krono. Po treh lovorikah v dvojicah na tovrstnih turnirjih, je Pii tokrat uspelo osvojiti tudi prvo lovoriko v posamični konkurenci.

Odlični nastopil 18-letne Domžalčanke Pie Lovrič v letošnji sezoni, pred tem turnirjem je dve lovoriki v dvojicah osvojila v Antalyi in Kairu, včeraj pa še lovoriko v dvojicah na turnirju v New Delhiju, so nakazovali, da je njena prva posamična lovorika na profesionalnih turnirjih tik pred vrati. Ta so se ji odprla danes v finalnem obračunu proti 7 let starejši Rusinji Irini Khromachevi, ki jo odlično razpoložena Pia ugnala s 6:3 in 6:4. Pia je danes pokazala iz kakšnega testa je, v prvem nizu je hitro povedla 4:0, v drugem pa se je znašla v zaostanku 1:3 00:40 in v obeh situacijah je našla rešitev in tako več kot zasluženo osvojila svoj prvi ITF PRO turnir. Pia je v New Delhiju v šestih dneh skupaj zabeležila kar devet zmag in tako prišla do dvojnega naslova.

Za naš portal je Pia po končanem finalnem obračunu in osvojitvi posamične lovorike povedala, da ji je včerajšnja zmaga v dvojicah dala samozavest za današnji drugi finale: “Tokrat mi je po zadnjem porazu v tunizijskem finalu uspelo. Jutri je nov dan.”

Veselja nad Piino prvo osvojeno posamično lovoriko ni skrival njen trener Igor Ogrinc, ki nam je povedal, da je zelo vesel, da se je taktika obrestovala: “Lahko bi rekel, da je najboljšo tekmo na celotnem turnirju odigrala prav v finalu.”

Čestitkam Pii in trenerju Igorju za osvojeno dvojno krono in njeno prvo posamično lovoriko, se pridružuje tudi naše uredništvo!

Miha Ulčar; Foto: Igor Ogrinc

Tagi