Pia Lovrič nastopila za slovensko FED CUP ekipo

Izjemne Slovenke slavijo preboj v kvalifikacije za svetovno skupino pokala BJK

Slovenska ženska reprezentanca je v 1. evro-afriški skupini v pokalu BJK prišla še do četrte zmage. Slovenija je bila v turški Antaliji boljša od Bolgarije z 2:1. Slovenija se je tako že uvrstila v nadaljevanje tekmovanja, ki bo novembra. Pomemben kamenček v mozaik zgodbe slovenske ekipe je z izjemnimi nastopi dodala domžalska teniška igralka Pia Lovrič.

Z dobrimi igrami v dvojicah je Pia Lovrič prepričala selektorja Andreja Kraševca in dobila svojo prvo priložnost v dvoboju posamezno, ki ga je proti izkušenejši bolgarski igralki Shinikovi odigrala izjemno (6:4 6:4) in tako ob boku Kaje Juvan ter Tamare Zidanšek Slovenijo z osvojitvijo prvega mesta popeljala v kvalifikacije za svetovno skupino.

Vzdušje je bilo izjemno. Na začetku sem bila malce živčna, saj je bila to moja prva reprezentančna tekma med posameznicami. Ko sem začela teči pa je vse minilo, o tem sploh nisem več razmišljala. Borila sem se za vsako točko in na koncu mi je uspelo zmagati. Pri rezultatu 5:1 v prvem nizu sem postala malce zakrčena, ampak me je ekipa začela spodbujati. V drugem nizu pa pri 4:1 nisem razmišljala o tem. Ona je odigrala dve dobri igri, ampak sem vedela, da moram le nadaljevati s svojo igro in na koncu mi je uspelo zmagati. Ko sem včeraj izvedela, da bom igrala sem bila res motivirana. Želela sem dokazati in pokazati zakaj sem v reprezentanci. Uživala sem na igrišču. Vedeli smo, da je višja in da so njene žoge zelo močne. Taktika je bila, da jo premikam po igrišču. Moja igra je morala biti raznovrstna,” je po dvoboju za portal Teniški svet povedala Lovričeva.

Miha Ulčar

Tagi