Petra Pavlič z državnim rekordom srebrna na mednarodnem turnirju Alpe Adria!

V madžarskem Zalaegesrszegu je potekalo mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži Alpe Adria. Na turnirju z dolgo ter bogato tradicijo, sodelujejo države in regije alpsko jadranskega področja: Slovenija, Spodnja Avstrija, Furlanija Julijska krajina, Benečija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in Madžarska.

Tekmovanje z več kot polstoletno zgodovino je uvrščeno tudi na koledar Svetovne zveze olimpijskega dviganja uteži. Vsako leto druga država oziroma regija organizira tekmovanje. Tako kot lansko leto je tudi letos slovensko reprezentanco v ženski konkurenci zastopala Petra Pavlič, ki trenira v Težkoatletskem klubu Domžale.

V izredno močni zasedbi je Petra zasedla drugo mesto in si tako prislužila srebrno odličje. V potegu je dvignila 82 kg kar pomeni, da je za 1 kg popravila državni rekord. V sunku pa je zmogla kar 93 kg. S tem rezultatom je zaostala le za izvrstno madžarsko prvakinjo Veroniko Mityko, ki je tudi aktualna evropska prvakinja v kategoriji do 23 let.

Slovenska reprezentanca.

Ob velikem uspehu je Petra povedala: »Pred tekmo sem se osredotočala izključno na lastne dvige. Na ogrevanju je šlo precej dobro, zato sem začela s 74 kg v potegu. Prvo mesto bi bilo tokrat ob popolnem razpletu celo dosegljivo, vseeno sem zelo zadovoljna. Po tekmi sem se pogovarjala z zmagovalko, ki je dejala, da trenira 10 krat na teden, kar je zame ob redni službi povsem nemogoče. Poleg tega so me obvestili, da se obetajo še dodatne spremembe režima treningov v utežarni, saj Zavod za šport očitno želi več denarja s strani društev za uporabo prostorov. Čestitam zmagovalki in vsem puncam, ki so vse po vrsti prikazale odlično pripravljenost.«

Za slovensko reprezentanco so nastopili še Jure Škedelj med člani, ter brata Paternoster med mladinci in kadeti. Slovenija je zasedla skupno drugo mesto.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Tagi