Petra Pavlič srebrna na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria!

V Ljubljani je potekalo mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži Alpe Adria. Na turnirju z dolgo ter bogato tradicijo, sodelujejo države in regije alpsko jadranskega področja: Slovenija, Spodnja Avstrija, Furlanija Julijska krajina, Benečija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in Madžarska.

Letošnje tekmovanje je potekalo v Sarajevu, sicer pa vsako leto druga država priredi turnir. Tekmovanje z več kot polstoletno zgodovino je uvrščeno tudi na koledar Svetovne zveze olimpijskega dviganja uteži. Vsako leto druga država oziroma regija organizira tekmovanje in ker je v tej skupnosti sedem regij in držav je nazadnje Slovenija takšno tekmo priredila v letu 2014 (v letu 2020 je bilo tekmovanje odpovedano). Tako kot leta 2014 je tudi letos slovensko reprezentanco v ženski konkurenci zastopala Petra Pavlič.

V izredno močni zasedbi je Petra zasedla drugo mesto in si tako prislužila srebrno odličje. V kategoriji do 59 kg je v potegu dvignila 75 kg, v sunku pa kar 92 kg. S tem rezultatom je zaostala le za Avstrijko Sarah Fischer, ki je lansko leto na olimpijskih igrah zasedla deseto mesto. Vendar pa je Sarah Fischer tokrat celo izboljšala rezultat z olimpijskih iger ter tako postavila tudi avstrijske rekorde. Tretje mesto je zasedla perspektivna mlada tekmovalka Asdente Beatrice iz Benečije.

Petra na predstavitvi tekmovalk.

Ob velikem uspehu je Petra povedala: »Pred tekmo se nisem obremenjevala z ostalimi tekmovalkami, osredotočala sem se izključno na lastne dvige. Na ogrevanju v zaodrju mi je šlo zelo dobro, zato sem začela s 70 kg v potegu. Žal se mi je prvi dvig nekoliko ponesrečil, zato sem ponavljala drugi dvig. Za tretji dvig na 75 kg je bilo jasno, da se odločajo stopničke, zato sem zbrala vse moči in kar nekoliko presenetljivo dvig izvedla celo bolje kot s 70 kg. V sunku sem nameravala pričeti z 90 kg, vendar me je trener obvestil, da bo za medaljo dovolj že če dvignem 87 kg, saj sem imela v potegu dovolj prednosti. Tako sem prvi dvig suvereno opravila in nato še 92 kg. Prvo mesto je bilo tokrat nedosegljivo, tako da sem izborila najboljši mogoči rezultat. Čestitam zmagovalki in vsem puncam, ki so vse po vrsti prikazale odlično pripravljenost.«

Za slovensko reprezentanco so nastopili še Jure Škedelj med člani, ter brata Paternoster med mladinci in kadeti. Zmagala je ekipa Furlanija Julijska Krajina, Slovenija je zasedla skupno peto mesto.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

 

Tagi