Peter Dobnik na evropskem prvenstvu v potegu dvakrat popravil državni rekord

V Sofiji je potekalo evropsko prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži. V kategoriji do 96 kg je barve slovenske reprezentance zastopal član Težkoatletskega kluba Domžale Peter Dobnik. Tokrat je bila konkurenca izredno močna saj bodo kmalu olimpijske igre zato so na tekmovanje prišli vsi, ki se nameravajo boriti za olimpijske medalje. Peter je v disciplini poteg z dvignjenimi 143 kg za kar 3 kg izboljšal državni rekord v tej kategoriji.

Uspešen je bil v vseh treh poizkusih (135 kg, 141 kg in 143 kg). Že v drugem poizkusu je popravil državni rekord, v zadnjem pa je dodal še dva kilograma. V sunku je Peter začel z zanesljivimi 156 kg. V drugem poizkusu je sicer nad glavo uspel dvigniti 162 kg, s čimer bi izboljšal tudi državni rekord v olimpijskem biatlonu, vendar so mu sodniki zaradi rahlo pokrčenega komolca pri zaključku dviga dosodili neveljaven dvig. V tretjem pa so mu za kaj več že preprosto pošle moči. Na koncu je zasedel zelo spodbudno 18. mesto, kar je lep uspeh posebej oziraje, da je bil to njegov krstni nastop na evropskem prvenstvu.

Peter po tekmi ni skrival zadovoljstva: »Posebne treme nisem imel, komaj sem čakal na nastop. Na treningih sem prikazal izvrstno pripravljenost. Čutil sem, da lahko popravim državne rekorde, v potegu sem prikazal česa sem sposoben, mislim, da lahko kmalu pridem do 145 kg ali celo višje. Nekoliko mi je žal za sunek, 162 kg je bilo vsekakor dosegljivih, sodniki so bili res strogi, tudi sicer se je sojenje v zadnjih letih precej postrožilo. Glede na mojo višino sem že tako bolj grajen za potege, z izboljšanjem počepa, menim, da bom lahko tudi v sunku še nadgradil rezultat.« Peter je po tekmovanju nemudoma odšel v Zagreb kjer je z Težkoatletskim klubom Domžale opravil še nekaj dni priprav za spomladanski del državnega prvenstva, ki se bo pričelo v marcu.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: Težkoatletski klub Domžale

 

Tagi