Peta tekma in peta zmaga v osmih dneh

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga srednjeevropske lige v svoji dvorani premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:1 (23, 20, -23, 22). Svojo naslednjo tekmo bodo imeli kamniški odbojkarji v petek, 27. novembra, ko bodo v 12. krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški gostovali v Murski Soboti, tekma se bo začela ob 18.30, v srednjeevropski ligi pa jih 5. decembra, ob 19. uri čaka derbi z ACH Volleyjem. Ta tekma bo veljala tudi za državno prvenstvo.

S tekmo proti SK Zadrugi Aich/Dob so kamniški odbojkarji končali svoj mali maraton, saj je bila to njihova peta tekma v osmih dneh. V prejšnjih štirih so prišli do štirih zmag, v katerih niso izgubili niti niza. Za Kamničane je bila to sicer šele tretja tekma v srednjeevropski ligi, v kateri so do zdaj s 3:2 premagali Merkur Maribor, z ACH Volleyjem so izgubili z 1:3, obe tekmi pa sta veljali tudi za državno prvenstvo. Na drugi strani so Dobljani v srednjeevropski ligi v štirih tekmah zmagali enkrat, ko so v avstrijskem dvoboju premagali UVC Holding Graz.

Kamničani so v dvoboj z Dobljani krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj so v primerjavi s sobotno tekmo proti Hočami počivali Jan Brulec, Milosz Hebda, Mitja Gasparini in Klemen Hribar. Toda tudi v tej zasedbi so si z asom Žana Beravsa prvi priigrali nekoliko večjo prednost (11:8), z blokom Saše Štalekarja za vodstvo s 13:9 pa so gostujočega trenerja Matjaža Hafnerja prisilili k prvemu polminutnemu odmoru. Ob pravem trenutku, kajti po njem je Maciel izid na 13. točki izenačil, tako da je po polminutnem odmoru posegel še domači trener Gregor Jerončič. Z asom Konrada Dariusza Formele so gostje po vrnitvi na igrišče spet povedli (14:13), v izenačenem nadaljevanju pa so po uspešnem napadu Martina Kosmine prvi do zaključne žoge prišli domači odbojkarji, ki so jo po napaki gostov tudi izkoristili.

Tudi v drugem nizu sta se ekipi do točke menjavali v vodstvu, po 2:0 pa so prvi do dveh točk prednosti z asom Kosmine prišli kamniški odbojkarji (15:13). na servis Berravsa so Kamničani svojo prednost podvojili (19:15), tako a je Hafner dosegel še po svojem drugem polminutnem odmoru v tem nizu. Toda tu po njem domači odbojkarji niso popustili, še več, na servis Kosa so povedli že s 23:17, kar je bilo dovolj za vodstvo z 2:0 v nizih, čeprav so gostje dosegli tri zaporedne točke, toda Kamničani so izkoristili že prvo zaključno žogo.

V tretji niz so bolje vstopili gostje, ki so povedli s 3:0 in 6:2. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti Dobljani so jim pobegnili tudi za sedem točk (11:4). Vodili tudi še s 13:7, vendar so Kamničani svoj zaostanek najprej prepolovili, (10:13), na servis Saše Štalekarja pa so celo povedli s 17:16. Pred vstopom v samo končnico so imeli kamniški odbojkarji dve točki prednosti, toda prvi so do zaključne žoge prišli gostje, ki so jo tudi izkoristili.

Tudi v četrtem nizu sta bili ekipi izenačeni, Dobljani so bili boljši na sprejemu in v bloku, zato pa so naredili več napak na servisu, bili pa so tudi manj učinkoviti v napadu. Na koncu so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so tako prišli do svoje druge letošnje zmage v letošnji srednjeevropski ligi ter do svoje pete v osmih dneh.

Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob 3:1 (23, 20, -23, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Valentar, Milojević (oba Slovenija).

Calcit Volley: Kos 19, Hribar (L), Bregar 14, Purić 4, Kosmina 13, Gasparini, Hebda, Klobučar, Jerončič, Brulec, Beravs 3, Štalekar 12, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

SK Zadruga Aich/Dob: Maciel 19, Landfahrer 9, Hruška 5, Steiner (L), Miranca de Alcantara 14, Formela 10, Pušnik 5, Ferreira Garcia, Krassnig, Podlesny 3. Trener: Matjaž Hafner.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi