Padec in odstop Logarja na Slovaškem

Z dirko na Slovaškem dirkališču Slovakiaring se je zaključila prva polovica slovenskega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu razreda supersport 600. Za Eneja Logarja, člana AMD Domžale, se je dirka zaključila s padcem v prvem krogu.

Sobotni treningi so poskrbeli za nekaj dela v ekipi, saj se je začetku drugega treninga strgala pletenica za plin (po domače zajla za gas) in preden je ekipa uspela dobiti novo in jo zamenjati, sta minila dva prosta treninga. A to Logarju ni uničilo ritma, saj je v kvalifikacijah uspel odpeljati krog, ki ga je postavil na prvo štartno mesto med vozniki državnega prvenstva.

Nedeljski program se je nadaljeval še z dvema kvalifikacijskima treningoma, v popoldanskih urah pa je bila na sporedu dirka. Logar je dirko pričel dobro, a ob pospeševanju iz prvega zavoja naredil napako pri prestavljanju. Zamujeno je želel hitro pridobiti nazaj a mu je v tretjem zavoju zdrsnila prednja guma in zdrsnil je v pesek. Pri tem se je odlomila desna ročica, tako da z dirko ni mogel nadaljevati.

»Tudi padci so del dirkanja, pomembno je, da se sam nisem poškodoval« je po odstopu povedal 20-letnik in dodal »Čestital bi še velikemu prijatelju Etienu Kantar Božiču za njegovo premierno zmago v tem razredu državnega prvenstva. Z Lipnikom sta uprizorila res zanimiv boj za zmago.«

In še ena zanimivost – na Slovakiaringu je bil tokrat tudi odlični smučarski skakalec oziroma letalec Timi Zajc, ki sicer ni nastopal v sklopu državnega prvenstva, a s svojimi doseženimi časi nakazal, da bi bil lahko tudi zelo hiter in dober dirkač.

Po polovici prvenstva si Logar deli drugo mesto v skupnem seštevku, naslednja dirka državnega prvenstva pa bo sredi julija na Madžarskem.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi