Oslabljeni vaterpolisti kamniškega Calcita izgubili proti Braniku

Calcit Water Polo je moral priznati poraz proti mariborskemu Braniku, ki se je v januarskem prestopnem roku okrepil s kar šestimi igralci. Mariborčani, ki so bili v prvem krogu prosti, so tako v domačem bazenu s 13:9 (5:2, 3:2, 1:2, 4:3) bili boljši od Calcita, ki bo v naslednjem krogu 18. februarja prost.

Calcit je bil na tretjem turnirju Alpe Waterpolo lige proti Mariboru na Reki boljši s 13:10. Tokrat v ekipi ni bilo Gašperja Žurbija, manjkal je kapetan Martin Stele, prav tako ni bilo Sebastjana Novaka in Tilna Leskovca, zeleno luč za nastop še vedno čaka Luka Sokler. Tako se je v bazen vrnil tudi trener Calcita Gašper Šenica, ki ga je na klopi zamenjal Darko Homar.

Prvo četrtino so ob spodbudi glasnih navijačev odlično začeli Mariborčani, ki so po golu reprezentanta Aljaža Pevca in Jurija Seljaka že v drugi minuti povedli z 2:0. Za Kamničane sta bila uspešna Goran Blažević in tokrat tudi v vlogi kapetana Blaž Briški, vendar je za visoko vodstvo osem sekund pred iztekom četrtine za domače zadel Luka Globovnik.

V drugi četrtini je Briški zmanjšal zaostanek, vendar je z zadetkom takoj odgovoril Pevec. Zadetek Blaževića je Kamničane približal na dva zadetka zaostanka, vendar sta Globovnik in Šulek prednost Branika do polčasa podvojila.

Tretjo četrtino so dobili Kamničani po uspešno izvedenih kazenskih strelih Aleksandra Cerarja in Ivana Gledeca. Ko je v zadnjem delu tekme Rok Bergant s prvim zadetkom približal Calcit na zgolj dva zadetka zaostanka, je že kazalo na napeto končnico. Tim Kačič in Matej Rajšp sta za domače poskrbela, da ni prišlo do preobrata. Dvorana je bila na nogah, zadetek Kačiča je potrdil prvo zmago Branika, poraz je nekoliko ublažil ob koncu tekme Bergant.

Na drugi tekmi je Slovan z novo okrepitvijo, Srbom Luko Gligorijevićem, premagal oslabljene Triglavane s 13:8 (4:3, 3:1, 2:0, 4:4). Vsekakor bo letošnje prvenstvo zelo izenačeno, osnovni cilj Calcita se je uvrstiti v končnico, bo pa ekipa po prikazanem vsekakor konkurenčna ostalim za najvišja mesta.

Branik Maribor – Calcit Water Polo 13:9 (5:2, 3:2, 1:2, 4:3)

Maribor – Kopališče Pristan, gledalcev 100, sodnika: Homovec, Carič; delegat: Stariha

  • Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović, Seljak 2, Globovnik 2, Kačič 2, Pevec 2, Lep, Herzog, Šulek 3, Rajšp 2, Popović, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.
  • Calcit Water Polo: Jeran, Brišnik, Gole, Gledec 1, Lukić, Kordež, Blažević 2, Šenica, Cerar 1, Briški 3, Bergant 2. Trener: Darko Homar.

Aleksander Sokler; Foto: AVK Branik

 

Tagi