Osem medalj na državnem prvenstvu za Težkoatletski klub Domžale

V lanskem letu se je prvič primerilo, da posamično državno prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži ni bilo izvedeno. Vzroka seveda ni potrebno poudarjati. Zato je bilo letošnje prvenstvo toliko bolj prežeto s tekmovalno strastjo in bojnim etosom. V gorenjski prestolnici je domači X-Gym priredil sijajno tekmovanje, število prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev pa je raztegnilo tekmovanje od zgodnjega jutra do poznega popoldneva.

V Težkoatletskem klubu Domžale so v tam namen konec oktobra opravili intenzivne priprave na Rogli. Kot se je izkazalo sta pohorski zrak in sijajna kulinarika dobro vplivala na dvig moči. V ženski kategoriji do 64 kg je Petra Pavlič ponovno zanesljivo osvojila naslov državne prvakinje. V potegu je dvignila 73 kg, v sunku pa 92 kg. V kategoriji do 81 kg je Jernej Orešek uspešno opravil vseh 6 dvigov. V potegu je bil celo vodeči s 110 kg, v sunku je 123 kg na koncu zadostovalo za naslov državnega podprvaka. Tim Mušič in Valentin Orešek sta v klubu tovariša tokrat pa sta bila v kategoriji do 89 kg sotekmovalca. V potegu sta si bila še dokaj blizu, kjer je Valentin dvignil 105 kg, Tim pa 110 kg. V sunku je Valentin zaključil s 120 kg, Tim ki je v sunku znan po moči pa je zmogel kar 150 kg. Blizu je bil celo poskusu državnega rekorda na 158 kg, na koncu je tako osvojil srebrno odličje. Zelo zanesljive dvige je prikazal tudi najboljši tekmovalec na celotnem tekmovanju po »sinclair« točkah. Anže Kosmač si je v potegu s 130 kg delil prvo mesto, vendar je v sunku s 158 kg gladko povedel in suvereno obranil naslov državnega prvaka. Napadel je tudi državni rekord na 163 kg, vendar mu le za malenkost zmanjkalo moči. V kategoriji do 102 kg sta Blaž Peterka in Urban Repanšek zasedla mesti pod vrhom. Blaž si je s 105 kg v potegu in 135 kg v sunku prislužil srebrno medaljo. Urban pa s 85 kg v potegu in 125 kg v sunku bronasto. Prvega naslova državnega prvaka se je veselil Gregor Šnajder v kategoriji do 109 kg. V potegu je izenačil osebni rekord na 115 kg, v sunku pa si je s 140 kg zagotovil prvo mesto. Neustrašno je poizkušal tudi okroglih 150 kg. Janez Konjar se je v isti kategoriji veselil naslova državnega podprvaka, pogumno se je lotil 90 kg v potegu in 115 kg v sunku ter jih zgledno premagal.

Državna prvakinja in športnica leta 2020 Občine Domžale Petra Pavlič je po tekmovanju povedala: »Po pripravah na Rogli, kjer sem dobro stopnjevala pripravljenost, sem računala še na nekoliko višje številke. Ravno teden dni pred tekmo sem staknila neprijeten prehlad, ki na srečo vsaj ni bil korona. Tudi sama tekma, ki se je pričela že ob sedmih zjutraj ni imela ravno ugodnega vpliva. Vseeno sem izpolnila glavni cilj naslov državne prvakinja«. Tudi Blaž Peterka je imel po tekmi kar nekaj razlogov za veselje: »V sunku sem s 135 kg na tekmi izboljšal osebni rekord, kar sem tudi nekoliko  pričakoval, nedavno sem namreč s stojal sunil 160 kg. Še največ težav mi je predstavljala izguba teže pred tekmo«. Predsednik kluba Ivan Peterca je čestital prav vsem tekmovalcem in hkrati poudaril, da ga poleg uspešnih nastopov v klubu veselijo tudi zgledni in prijateljski odnosi. Sezona pa še ni povsem končana. Drugo nedeljo v decembru bo v Ljubljani na sporedu tradicionalni novoletni turnir.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

Tagi