Odličen nastop “Piruetke” na tekmi za svetovni pokal

V kotalkarskem klubu Pirueta Domžale so se pred kratkim razveselili uspeha 9-letne Aliane Vutkovič, ki je na tekmovanju za svetovni pokal Artistic Skating World Cup Trieste 2022 zasedla odlično 7. mesto v močni konkurenci tekmovalk, ki prihajajo tudi iz največjih kotalkarskih velesil.

Za mlado Aliano, učenko 3. razreda osnovne šole Domžale in zagnano umetnostno kotalkarico, ki v klubu Pirueta skoraj vsak dan trenira od svojega petega leta starosti, je bil to prvi nastop za slovensko reprezentanco. Sama je bila nad to novo izkušnjo, kjer se je srečala tudi z nekaterimi najboljšimi umetnostnimi kotalkarji tega planeta, navdušena. Čeprav že od začetka zelo predano in z veseljem trenira, pravi, da je zdaj še bolj motivirana. Njena mati Alenka Ivančič, tudi nekdanja uspešna umetnostna kotalkarica, je dejala, da malček zdrave treme ni manjkalo, da pa se je Aliana uspela zelo dobro skoncentrirati in več kot odlično odpeljati svoj program, ki ga izvaja na skladbo Pirati s Karibov. »Za naju je bil velik dosežek že to, da se je tako mlada udeležila tako velikega tekmovanja, da pa je še zelo uspešno zastopala slovenske barve, to pa je bilo res nekaj posebnega,« je po vrnitvi domov povedala Alenka.

Z nastopom svoje varovanke je bila izjemno zadovoljna tudi trenerka Nina Grilj Deisinger, ki je prepričana, da Aliano v prihodnosti čaka še veliko podobnih preizkušenj in uspehov.
Tekmovanje za svetovni pokal je sicer potekalo v različnih kategorijah umetnostnega kotalkanja ves teden, od 16. do 22. maja v dvorani Palasport Pikelc na Opčinah pri Trstu v sosednji Italiji. Dogodek je bil prava paša za oči za vse ljubitelje tega športa na štirih koleščkih, ogledali pa so si ga lahko prav vsi, saj se je prenos tekmovalnega dela odvijal prek spletnega kanala World Skate TV.

V domžalskem klubu za umetnostno kotalkanje in hitrostno rolanje so trenutno v polnem teku priprave na vsa še prihajajoča tekmovanja, ki se bodo zvrstila skozi maj, junij, september, oktober in november. Tekmovalno sezono so v klubu otvorili 10. aprila z udeležbo na 29. Pokalu Renč – Memorialu Danila Stepančiča, kjer so tekmovalke uspešno opravile uvodne nastope. Med pomembnejšimi preizkušnjami, ki še prihajajo, pa bo zagotovo državno prvenstvo konec junija ter seveda domača tekma Pokal Pirueta, ki bo po dveh letih premora zaradi epidemioloških ukrepov letos znova potekala 19. junija 2022 na drsališču v Športnem parku Domžale. Vabljeni, da z udeležbo in navijanjem podprete pridne kotalkarice, kajti članice kluba se že neizmerno veselijo nastopa, ki bo za nekatere tudi prvi nasploh. Držimo pesti!

Avtor članka in fotografija: KK PIRUETA

 

Tagi